On-track 2016 post-race report

Gode forhold, bra oppmøte, mye syre.

Harde fakta:

3000m: snapper (10:12); klatremus (10:14); 305 (10:25)*, trener 1 (10:27); st.patrick (10:55)* mosern (11.06); doc (11:09); monsterstakern/ØH (11:16)

400m: trener 1; klatremus; o2snapper; monsterstakern/ØH; doc; mosern; raggsokk

100m (rekkefølge): doc, monsterstakern/ØH, trener1, klatremus, mosern, 02, raggsokk

*oppnådd samme dag, men ikke i samløp, håndtering av dette (poengmessig etc) er et spørsmål som går langt utenfor det undertegnede tør gi seg inn på

Utover dette stilte raggsokk-knøtten, og – prinsessen, på alle distanser. Raggsokk-fruen bidro med kreative premier, eplekake, og oppdekning.

Samtalen under den etterfølgende banketten spente meget vidt, fra markus-evangeliet til idrettsforbundet. Noterte meg også følgende dialog: doc: kom 305? raggsokk: ja, han er i dusjen, doc: har han trent? raggsokk: ja, han kom iallefall i treningstøy, han har vel kanskje løpt fra jobben, skal han sitte på med deg hjem? doc: nei, det har jeg ikke hørt noe om, raggsokk: han skal vel kanskje løpe hjem også (latter).

Tendenser (jf. bilde, de med minst to tider): generelt så siger gjengen litt opp i tid over tid, ikke bra…, hederlige unntak er mosern med en meget god tendens, og trener1 som tilsynelatende har klart å snu den negative tendensen.

skjermbilde-2016-10-12-kl-07-46-12

Reklamer

26 kommentarer om “On-track 2016 post-race report

 1. Takk for en strålende aften. Kombinasjonen av syrefest, bra folk og servering i verdensklasse er rett og slett en vinner. Nå ser jeg at grafen peker oppover. Det er bra i mange tilfeller, men her tyder det på forfall.

 2. Raggsokk, du har virkelig fått grepet på dette arrangementet! Takk skal du ha! Her stilte hele familien opp på forbilledlig vis og bidro i stort monn. Ekstra takk til Raggsokk-frue for artige Instant-bilder under premieutdelingen og nydelig kake til dessert! Raggsokk sin gryte er allerede legendarisk, og inngår nå i en nøye utvalgt kulinarisk reise under LFC arrangementene.

  Ellers: pilene peker oppover! Well, for min del er dette snakk om 1 sekund ekstra pr runde i år vs i fjor. Motvinden på østre langside må nok ta en del av skylda (fornektelse heter dette….) 😉
  Mosern imponerte med et taktisk godt løp. Fartsøkningen inn i siste runde var nok til å lure seg de nødvendige sekundene foran. Raggsokk skal ha takk for god pace og fin fart. Ser vi falt litt ned på andre km, men det er nok litt normalt. Neste år….. 😉

  Konkurransen for øvrig: Imponerende innsats både på Børstad og post-Trasop. Som det ble diskutert under middagen så er hovedpoenget med LFC å samles i ærlig kappestrid – hvor det å faktisk møtes er like viktig som selve konkurransen. Dog er vi opptatt av like konkurransemessige forhold, og er bevisste på at elementer som å ligge i felt, spurt og taktiske momenter utgjør en forskjell. Derfor har eldsterådet (det inkluderer dessverre ikke junior-Skippern) besluttet at tidene noteres i LFC-krøniken, men det vil ikke bli gitt tellende poeng i LFC. For å få det må man være med på hovedarrangementet. Case closed.

 3. Jeg er målløs!
  Ikke over eldrerådets beslutning, om stjernemerking av tider og gode argumenter hvorfor de som ikke var i feltet skulle komme på listene overhodet – men det får vi kjøre noen replikker på under generalforsamlingen. Kanskje allerede før knallertene i badstua, for å hindre håndgemeng…

  Nei – målløsheten skyldes et arrangement og en bankett som tar pusten fra oss!
  Kanskje først og fremst under 3000 meter – da i var jeg i alle fall i massiv åndenød. Likevel kunne nok banketten alene tatt pusten fra de fleste.
  I dag syklet jeg til jobb i nyvunnen DN-drakt (på den måten slapp jeg å ha den rosa blekka under venstre arm, og det var faktisk ganske avlastende…)
  Heldigvis nuller vi, og legger lista for LFC delkonkurranser på nytt neste år. Hvis ikke er jeg redd vi hadde fått få søknader om arrangørstatus etter denne, nok en gang, fantastisk regissert festkveld på beste østkant!

  Når det gjelder trendskjemaet, er jeg svært fornøyd med at jeg endelig har klart å snu den negative trenden. Mosern ligger slik jeg kan lese skjemaet, dårligst an her, og risikerer å synke gjennom hele feltet i løpet av ca 3 år, dersom denne tendensen fortsetter. Da går det i så fall mot spurtoppgjør med Trener1. Er redd alias’en din står for fall da, Mosern…

  Endelig er sommeren over – nå skal jeg starte rulleskitreningen på vei mot neste høydepunkt om en drøy uke 🙂

 4. Vet jeg ikke har eldsterådsstatus her, men tenker vel at poengene muligens ikke bør sitte så langt inne.
  Ellers takk for strålende kveld.
  Minner om » Frogn på langs» til søndag.

 5. Nesodden på langs, får jeg ha tilgode ett år til. Skal til fjells å gjøre meg stakeklar…😄

 6. Endelig godt vi går på blanke ski. Så lenge General løs ikke står på dopinglista føler jeg meg trygg. Det har skjedd mye i dag, og det siste jeg har hørte var at Bob Dylan har innrømmet bruk av dop – og må gi fra seg Nobelprisen.

 7. Hadde dere utsatt starten med en time, ville jeg unngått å åpne første 400m på 2,33-fart. Og det ville ikke blitt snakk om noen spurt for noen av dere.*
  Ellers er ikke poengene viktige for meg, jeg ønsker bare å være inkludert, sikkert St. Patrick også.

  Han her, derimot, har mange poenger. En voksen kvinne, verdens suverent beste utøver i en idrett der dopinganklagene hagler, har alt å hente på å fremstå så naiv som mulig, da hun dermed vil ha utvist mindre grad av uaktsomhet og få en mildere dom. Mulig jeg er kald og kynisk, men det er fortsatt noe som skurrer her.

  http://www.vg.no/sport/johaug-tatt-i-doping/kan-vi-leve-med-denne-skiledelsen/a/23819404/

 8. @305: Min mening: Toppidrett handler i stor grad om å ikke bli tatt for lovbruddene som blir begått. Johaug er tatt med anabole innenbords. Det å skylde på en sårsalve med dopingemblem på embalasjen er tabbe nr 2. Dagens kommentar kommer fra Gamle-Johaug: Dopingjegerne burde ikke befatte seg med slike saker. De skal ta jukserne.
  Men er det ikke slik at datteren hans er avslørt med anabole innenbords? Hva skal da dopingjegerne lete etter?

  Av alle øvelsene så burde ON TRACK åpne for deltagelse på ulike steder. Til tross for vær og føreforhold, så er denne øvelsen det nærmeste vi kommer like forhold. Eldsterådet tar feil i denne saken. Alle andre øvelser er meningsløse å gjennomføre på alternative arenaer. Der er det oppmøtested som gjelder! Ferdig snakka.

 9. Ja, St.Pattick her ser vi hva NSF og Johaug må håndtere i utlandet. Slik oppfatter resten av verden historien. Jeg syns Welhaven og VG har gjort en god analyse så langt. Og det virker som de har tenkt å komme til bunns i alt det som skurrer i denne saken. Når det er sagt, jeg tror ikke Johaug har handlet med forsett, men jeg har en følelse av at hun har vært grovt uaktsom – og det kan i henhold til presedens koste henne en utestengelse på 1-2 år. Enten vi liker det eller ikke.

 10. Jeg sitter her og grubler på denne Johaug-saken. Leppekrem eller ikke. Er det mulig å måle om stoffet er inntatt i store nok menger til at det har prestasjonsfremmende effekt eller er det ikke mulig? På samme måten som at min ventolin (asmaspary) er lovlig i normale doser, men at de mengdene som er gitt til MJS og flere andre antagelig er noe annet. US national institure on drug abuse skriver : «People who abuse anabolic steroids usually take them orally or inject them into the muscles. These doses may be 10 to 100 times higher than doses prescribed to treat medical conditions».

  Nå er sikkert ikke dose-respons mekanismene lineære, men det er et eller annet som skurrer med hele dette doping-arbeidet, det er sikkert mange utøvere som er tatt, som ikke har dopet seg, men bare fått i seg noe de ikke var klar over. For meg handler dette kun om man er man tar stoffene med vitende vilje, for å forbedre resultatene sine. Det er disse jukse-makerene som bør tas og kastes ut av idretten…..

  Forsatt god helg…..

 11. Utøvere som bare gjør en tabbe har ikke rettsvern, Trener1, og det vet alle. Ikke minst utøverne selv. Det er derfor tabber må unngås. Det skilles mellom forsettelig doping (juks) som gir år og kanskje livstids utestengelse, og uaktsom doping som gir redusert straff, fire år til noen måneder. Praktiserte man ordinær jus ville altfor mange juksemakere sluppet sv kroken. Johaug vil etter alt å dømme bli felt for en eller annen grad av uaktsomhet i henhold til dopingbestemmelsene, i likhet med Kovalczyk, forøvrig. Kyllingen ble felt for brudd på meldeplikten. Det er ikke enkelt dette. Og, ja det er blodig urettferdig. Men hva er alternativet. Skal vi endre reglene så fort en norsk utøver blir tatt med anabole steroider i kroppen? Bestemmelsene har vært som de er hele tiden, og jeg har ikke hørt noen nordmenn be om at de skal endres tidligere.

 12. Nei. Jeg er langt på vei enig med deg. Det har ikke vært aktuelt for meg å tenke på dette tidligere, men fordi hun er norsk, tenker jeg mer på det enn jeg ellers ville ha gjort. Slik er det bare.

 13. Gode poeng til Eldrerådet ang On Track. Tror vi skal klare å lande reglene der på fredag. Denne dopingsaken har gitt mange leserinnlegg med forskjellig vinkling. Jeg sitter med noe av det samme spørsmålet som Trener1: Hvor mange lag må smøres på leppen, hvor ofte og hvor lenge for at vi får de mengdene Therese har hatt. Vi får jo svar på det, og jeg frykter at vi da vil undre oss mer da prøveresultater blir analysert av pressen.
  Uten dop tok jeg meg rundt Nøklevann på 37.20 i dag. Bestetiden min er fra 2009 på 37.07. Formen er bra og med alderstillegg sier jeg at dette var pers – det lønner seg å øve 🙂 Skål!

 14. @klatremus: Gratulerer med vel gjennomført.

  På Hedmarken ble det staket på rulleski i dag. 50 km med mye lett terreng, men med tunge bakker innimellom. Den satt i sikringsboksen. Skål.

  Jeg kommer ikke på Generalforsamlingen. For min del blir det Milorg-inspirert tur i en koie i Imerslundmarka utenfor Hamar.

 15. @St.Paterick: 33:57. Tar av meg hatten. Det kaller jeg å fly. Du er jo et monster i bakker, det har vi fått erfare i Røverkollen et par ganger….. 3. plass (av alle) i Nøklevann Rundt er formidabelt, intet mindre.

  Klatremus har nok norsk rekord i tid justert alder og for antall meter løp siste 10 mnd…. Gratulerer.

 16. Det var tid og tider StPatrick. Fin langtur på sti med bla 305 i dag. 700 høydemeter fordelt på drøye 2,5 timer. Beina kjente gårsdagen, men nå begynner snart formtopping mot Gubben. Planen har gått greit så langt, så i dag skulle jeg være kjørt etter turen, og det var jeg. Det er noe enkelt og ærlig med løping. Ser fram til å løpe langt på sti i halvrask fart. På Nøklevann rundt blir man malt i stykker av bratte bakker opp og ned. Holdt nesten helt inn i går.

 17. TTT – veldig sent herfra, men slutter meg til hyllesten av On-Track; friksjonsfritt arrangement! Sterk løping under tøffe forhold. Trener1s siste runde luktet svidd! Etterpålaget luktet ikke svidd, men både luktet og smakte nydelig! Takk til Raggsokk og gode hjelpere! Og takk for tidenes minst fortjente premie!

  Må gratulere Klatremus med et meget vel gjennomført Nøklevann Rundt. Kjipt å ikke kunne stille. På den annen side var det nok like bra – jeg hadde fått bank av junior (2003) som har fått fart på skoa i høst. 38:31 (netto) hadde ikke gått for min del etter 6 uker uten løping, men med mye alkohol og tobakk… Det betyr rett og slett at det må trenes for harde livet for å holde ungdommen bak litt til.

  TWU blir en rysare!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s