Nordmarkstravern (Klasseseier i klassen for middelaldrende menn med grått hår.)

Nordmarkstravern er røft og tøft. Løpet ble i år arrangert for 44. gang. Undertegnede deltok for niende gang vel vitende om at løpet ikke fortoner seg like artig som minnene tilsier.2016-09-03 09.49.50.jpg

Startskuddet gikk klokken 11:oo. De første syv kilomterne er grusvei i relativt lettløpt terreng. Brått svinger man av til venstre og løpet endrer karakter. Fra nå av veksler det mellom krevende terrengpartier og grusveier som transportetapper mellom manndomsprøvene. Det er ikke akkurat fjell man bestiger i Nordmarka, men bakkene er bratte og svært krevende.2016-09-03 10.26.23.jpg

Kort fortalt: De 30 kilometerne ble gjennomført med stil til ca 20 km. Fra da av var bena stokk stive og pulsen føltes som om den sprengte alle grenser. Om det stemte er vanskelig å si for en som velger bort all avansert tekonologi i treningsarbeidet. Her foregår alt på det emosjonelle planet. Etter passerte 20 kilometer føltes det som om alt gikk i slow motion. En av Engebrektsen-gutta passerte i vilt tempo. En gjeng med unggutter så nærmest ut til å sveve forbi. Som så ofte før kommer an langt med viljen til å gjennomføre. Det holdt til 16. plass totalt av litt over 700 deltagere og,sist, men ikke minst, klasseseier for middelaldrende menn med grått hår. Hallelujah & amen.14206125_10153947475721325_5857625545570861152_o.jpg

Det var en varm dag til september å være. Retur til Hamar og nydelig reco. Forøvrig møtte jeg Panser-Knut som passet på sin hustru som gjennomførte med stil. Kamikaze og Nesodden pro-tour deltagere. Steffen Paulsen var ivrig, men gikk på en smell underveis. Forsbakk fremstod som blid og fornøyd.

PS: jeg meldte meg på under LightFlight, men av en eller annen grunn har jeg samtidig blitt sortert under Askim. Det er ikke korrekt. Jeg er medlem av Skiforeningen og LightFlight.

Reklamer

8 kommentarer om “Nordmarkstravern (Klasseseier i klassen for middelaldrende menn med grått hår.)

 1. Kan bekrefte deler av St. Patricks beskrivelse av lørdagens møte, herunder at vi hadde en hyggelig passiar i målområdet og at hustruen gjennomførte med stil. St. Patrick er ydmyk og beskjeden på egne vegne. Han så fullstendig uberørt ut etter klasseseieren og framsto med et meget veltrent fysisk ytre i sola. Jeg vil allerede nå hevde at det må legges ned et betydelig antall treningstimer foran «Vasa’n på blanke ski» for å henge med råskinnet fra Hamar om ganske nøyaktig et halvt år.

 2. Gratulerer med flott løping. Et løp som burde vært testet, men som har en tendens til å dukke opp litt for raskt etter at sykkelsesongen avsluttes. Må også få gratulere Trener1 med bronse i VM Duathlon i klassen middeladrene menn med sterk vilje.

 3. Stor helg for LF.

  Grattis til St.Patrick, som er en lei mann å slå i noe form for idrett. Har selv løpt den løypa, særlig midtpartiet er brutalt.

  Selv er jeg fornøyd med min medalje. Jeg har jo vært svær i kjeften og sagt til alle at jeg skulle vinne gull i M50 – jeg fikk vel som fortjent. Jeg har hatt plenty med tid til forberedelser, faktisk så mye at jeg har ødelagt lårene på for hard sykling på rulla i vinter. På KTT i år har det ikke vært noen hjemme i låra mine, selv om pulsen har vært høy. Pussig…. Syklingen i går ble derfor ikke helt bra. (Men ikke katastrofe, Doc – det ordet sparer vi til nød og elendighet 🙂 ) At jeg klarte å grave en ekstra ny og dyp kjeller på siste runde av det siste løpet. (27k med 750 høydemeter) er jeg utrolig stolt over.

 4. På KTT i år…? Forklar

  Leser med stor entusiasme om venners bravader. Gratulerer begge med flott innsats.

 5. Gratulerer så meget med eders ytterst gode prestasjoner på hver sin kant!
  St.Patrick er en harding. Det vet vi.
  Trener1 er et råskinn. Intet mindre.
  Stor gratulasjon til gutta med stål i bein og legger!😎

 6. Herr Pilot: Klatringen Til Tryvann (KTT), takk for vennlige ord – kanskje vi får til en tri sammen i 2017?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s