Billefjorden

En dagsekspedisjon ble gjennomført i dag. Vi seilte med den lille båten Langøysund sammen med Jim og mannskap. Isen stanset oss rett utenfor den russiske byen Pyramiden og det samme skjedde ved Nordenschiöldbreen. En Vågehval viste seg ute i Isfjorden før vi seilte inn i Billefjorden. En opplevelse for både små og store skiløpere som sjelden opplever heftigere sjøliv enn Mjøsa kan tilby.

20160501_150548
Fjellene reiser seg høyt og rett opp fra havet. Her ved Skansbukta hvor Dalen Portland Cementfabrik forsøkte seg på utvinning av gips. Det gikk dårlig. Firmaet var forøvrig en del av det som senere ble til Norcem.
20160501_124212
Nordenschiöldbreen.
20160501_112710
Stille før det blåste opp.
20160501_134010
Pyramiden og en islagt Billefjord inn mot selve byen.
20160501_103125
Vågehval viser finnen sin. Til lunsj fikk vi servert vågeval. Ikke ille mat, men den var godt krydret og marinert. Alternativet for de skaptiske var laks.
Reklamer

En kommentar om “Billefjorden

  1. Flotte bilete og rapportar som bringer fram gode minner.

    Såg første isbjørn i det vi var på veg ned Nordenschiöldbreen. Overnatta deretter i brakka i Brusebyen med fire hunder som vakt. Hundane var stille gjenom natta. Over til Pyramiden dagen etter såg vi ferske bjørnespor 100 m frå brakka. Trakke gjennom Pyramiden og studerte forfallet. På veg ut fjorden såg ein isbjørn i godt driv innover Billefjorden. Bålvake på Fantomodden gjennom natta før MS Polarsyssel brøyta seg veg gjennom isen og vi kunne stige om bord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s