Skiløperen er død – lenge leve langrenn!


Dir og O2 hadde en av påskens beste turer i dag. Den inneholdt det beste fra alle turer. Påskelabbing med familien, kaffestopp med Lillehammerfjellets beste snurreboller nytt i en Moldensers reserverte stoler, litt skyer med tiltagende gjennombrudd av sol, klassisk diagonalgang med tiltagende overgang til staking, utsyn og vidsyn i egne påskeløyper, firbent følgesvenn av typen som jakter på fugl som måtte sitte på armen i utforbakkene mot slutten…

Kort sagt en lang fredagstur som likevel ble påskens korteste for stakemester Dir…

I morgen er dagen for påskens viktigste skirenn. Den handler ikke om Cera eller valget mellom stakeski eller festesmøring. Likevel et renn der den som går det jevneste løpet vinner. Doc, Dir og O2-Snapper er ikke blant favorittene, men vi skal kjempe til siste slutt….

Forresten: Gratulerer Skippern – en ny gledespreder er født!

PS: overskriften forteller lite om innholdet, men sannheten er at å løpe på ski neppe er det raskeste lenger. Men langrenn er uten tvil en av de tingene som gjør oss levende… 🙂

Reklamer

12 kommentarer om “Skiløperen er død – lenge leve langrenn!

 1. Lykke til med renn.

  Gratulerer med ny verdensborger, Skippern. ( Antar navnet ikke blir Swee’Pea 🙂 ) God påske. Ad Mallorca; bare å begynne pakkingen…..

 2. Først av alt: Grattis til Skippern med jente nr 3, da tror jeg alt skal være godt.
  Så skal jeg lire av meg masse frustrasjon – her blir det dessverre ikke mye begeistring før helt mot slutten av de ordene som nå kommer – JEG HAR VÆRT BRONKITTPSYK!
  «Alle» hangler litt før Birken, så også jeg. Men jeg er en veteran som vet at en Ibux er tingen før rennet. Så også i år, og ved start var det ingen sår hals. Etter målgang kjente jeg på en litt heftigere O2-hoste enn vanlig, men pytt, det skal koste å være på førstesiden av resultatlista. Dir valgte, som dere kjenner til, og ikke gå mer enn 30 min av Birken. Husker ikke om det var magesmerter eller en lei ereksjon, men noe var det som gjorde at han valgte å ta returen til Rena. Dagen etter Birken gikk da turen sammen med Dir litt for fort, og med hodepine som kunne komme av afterski, men som nok var en kropp som sa i fra. Jeg er ikke så glad i å høre på at den kroppen sier i fra. En dag til med feber, litt Ibux og nok en skitur – pussig nok uten å bli bedre. Hostet som en kolspasient – rett og slett drøyere enn vanlig O2-hoste. Så etter noen rolige dager hjemme i Oslo blir man (lært andrepersonsformen av Northug) faenmeg Stravapsyk. Det er en helvetes sykdom som jeg håper dere slipper. Stravapsyk blir man når man ser at «alle» sykler turer over 100 km, eller går på ski med gode «venner» (gode venner legger ikke ut slikt). Så her er jeg da, med Bronkittpsyke og Stravapsyke, bikkja er om mulig like frustrert som meg.

  I dag er jeg bedre – har ikke sjekket Strava mer enn en gang, tror det da letter med Stravapsyken. Jeg er også feberfri, tar det som et tegn på at jeg også snart er bedre fra Bronkittpsyken. Mitt «har ikke hatt mer enn 4 dagers treningsavbrudd på 14 år» er slutt. Bra så lenge det varte.

  Så er spørsmålet om jeg har lært noe av dette, gjort meg noen nyttige erfaringer? Nope! Kommer nok igjen til å ta Ibux før viktige konkurranser, og sjekke Strava selv om jeg ikke kan trene. Så da konkluderer jeg med at jeg nok har kommet igjennom 8 ÅTTE dager (tar med i morgen) uten trening uten å bli skikkelig psyk.

  Fortsatt god påske!

 3. God bedring mr. klatremus. Surt å gå ned i påsken. Blir ikke lettere med generell høy strava-aktivitet, skjønner det, men godt å høre at du tydeligvis har komme gjennom det uten varige psykiske skader.

  Har selv også bidratt med litt strava-logging. Blitt greit med turer (antall), men de har vært begrenset i lengde og tempo, kroppen har ikke vært helt med (vært sur i låra siden v.ferien). Fikk tre cx-turer på høyfjellsveier (stort sett bar asfalt), noen stakeøkter, et par økter med fraspart, og et renn (hemsedalsrennet, gikk ræva, burde hatt feste, men moro). Dette med rene staketurer er noe jeg med få unntak ikke har gjort så mye av før. Noen motivasjonsfaktorer for egen del:
  – har et håp/en tro på at staking er snillere for mine vonde albuer enn diagonal, iallefall med lengre staver (staker nå med +7.5 cm ift. mine vanlige klassisk-staver)
  – er noe nytt, som er moro, bakker jeg ikke klarte i starten av påsken, gikk (såvidt) i går
  – på krevende føre: slipper å smøre..
  – mindre belastende for beina (jf. sure lår), med mindre det er bratt selvsagt

  Forøvrig: sitter i skrivende stund på hytta og skuer utove et mer eller mindre tomt fjell, virker som om alle dro hjem lørdag, evt. tidlig i går. Det er oppholdsvær, et par plussgrader, moderat vind, og ok løyper. Gikk en kveldstur i går, møtte 2 (to) personer på en runde hvor det på lørdag gikk mange hundre. Knirker oss etterhvert hjemover selv i dag, fortsatt god siste påskedag.

 4. God bedring Klatremus. Kombinasjonen av å være bronkittpsyk og Stravapsyk må være grusom å bære for en mann av ditt kaliber som lider av den uhelbredelige sykdommen «urolige bein». 8 dager uten treningen er nok tøffere for deg enn 8 dager i fjellene til sommeren. Vi krysser fingrene for at ting nå ser bedre ut og at du kommer deg på flyet til sydligere strøk. Der kan bronkitten får godgjøre seg i over 20 grader.

  Grattis til alle LFere som gikk Birken. Dere leverte helt rått hele gjengen. Kanskje en spesiell hilsen til 305 som staket på 3:11 og O2Snapper som blir nr. 5 i klassen.

  Mitt Birkeneventyr tok slutt etter 30 minutter. På grunn av en for tidlig sædavgang rett før Skramstad så jeg ingen vits i å fortsette og ruslet tilbake til start og tok bussen til Lillehammer. Kjipt, men slik er livet noen ganger. Jeg har i år fått med både Marcialonga og Tobblach-Cortina, samt en rekke andre renn så det er ikke så veldig synd på meg. Det har vært en morsom sesong både som deltaker, men også som sponsor. Det har blitt litt staking på grunn av en dårlig ankel, noe som har gitt mersmak.

  Nå er det klart for Mallorca og sykkel. Drar nedover med et litt tynt sykkelgrunnlag. Har ennå ikke vært ute på sykkel og det har kun blitt et par turer på Computraineren i kjelleren gjennom vinteren. Må nok rulle litt rolig de første dagene før de med urolige bein kommer nedover på lørdag. Blir kult med en stor delegasjon i år! Gleder meg! Tror det blir en fin sykkelsesong med mange turer til et visst sted på toppen av Norges hovedstad.

  Jäklar – Nu kör vi!

 5. Takk for en hyggelig natt på Rena, Klatremus. Nå vet jeg hvor de feberbasseluskene kom ifra… 😀

  Er nå ferdig påmeldt til Vasan 2017. Noe sier meg at VL10 ikke er optimalt, men det håper jeg vi får gjort noe med. Nu kör vi!

 6. VL10.
  Du fikser raskt et bedre seedinggrunnlag.
  Stenfjellrunden og Klatremusmarsjen er gode alternativer.
  Mitt relativt beste renn i år var Vasaloppet. Jeg sto uansett i VL1, men sjekket hva resultatene i Stenfjellrunden og Klatremusmarsjen ville gi av startplass i Vasaloppet. Det var VL2 i begge renn. Mitt dårligste resultat i Vasaloppet holder meg fortsatt inne i VL1. Plass 151 – 500 er fårhåndskvalifisert i VL1.

 7. Da er en fin påske over. Første med hytte på fjellet. Kan anbefales! Skeikampen har så absolutt mye bra å by på. Ikke minst mange fine langrennsløyper. Litt mere vilt og bratt enn på Sjusjøen. Har hatt hjertet i halsen flere enn én gang på skarpt føre utfor bratte bakker kan man si. Tror det er bra for kondisen med litt bratte bakker oppover også. Det ble 30 mil på langrenn i påska. 115 mil totalt i vinter. Så da er jeg hekta på langrenn. Det også. Blir nok Birken ++ neste vinter. I tillegg er jeg omtalt som favoritt på Kvarstadsetra opp. Så da må det trenes! Har nå også fått antydninger til triceps.

  Jeg kommer nedover på lørdag sammen med snapper og musa. Blir digg med litt sykling i varmen igjen. Denne gangen med meget tynt sykkelgrunnlag. Så vi får ta det rolig alle sammen tror jeg. Lange lunsjer og mye kos 🙂

  God bedring til de som er syke. Selv har jeg småhanglet i 2 måneder. Hmmmm.

  Sees på lørdag.

 8. Endelig er påsken over :-). Har blitt greit med trening, men ikke noe mer. Mest samvær med familien, Jeg drar ned til Mallorca torsdag ettermiddag. Har booket der jeg bodde sist, hos de effektive tyskerne, hvite duker til middag og raust med rødvin. Sykkel er bestilt og blir levert on time (om ikke litt før), «aber schnell, Otto!»

  Passer meg helt fint at alle mangler overskudd, så er det kanskje mulig å ikke miste bakhjulene ut av første rundkjøring ved hotellet. Forsatt god bedring til Klatremus.

 9. Til de som tygger smertestillende og febernedsettende: Mye bra reseptfritt å få kjøpt på spanske apotek.

  God bedring til de syke.

  Drøye 11 måneder til Vasaloppet med blanke ski. Godt med et mål og at det er langsiktig.

 10. 305: vedr. seeding så tipper jeg du allerede har gjort noe med det gjennom årets birken. 2015-tiden din i Birken var soleklar led 2, og kun 1 min unna led 1, i 2016-vasan. Om din 2016-birken-tid ikke er vesentlig svakere relativt sett bør du derfor allerede være kval for led 2 for 2017-vasan. Er den bare litt bedre bør du være i led 1, allerede.

 11. Godt å høre, Raggsokk. Men jeg tviler på at jeg gikk relativt fortere i år. Det er vel heller tvertimot, dessverre, Uansett, led 2 er bedre enn led 10… Og det er jo lenge til Vasan. Veldig lenge, God tur til Mallorca alle sammen. Jeg ser fram til fyldige reisebrev.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s