Røff og tøff Doctor

2016-02-13 15.23.12

Doctoren viste seg fra den røffe og tøffe siden under Holmenkollmarsjen 2016. Han grep kommandoen umiddelbart og gjennomførte et stormløp i 36, 8 km. Halsende et stykke bak  kom St.Patrick, som i motbakkene mistenkte seg selv for å ha fått kols. Oksygenopptaket er rett og slett for lite utviklet til å tråkke til for fullt i Styggedalens vakre bakke.

2016-02-13 11.07.40.jpg

Doctoren avsluttet sitt legendariske stormløp som nr 8 i klassen. St. Patrick rundet av med røykhostelignende lyder og en 9. plass. Halsende etter, ikke så langt bakskien til St. Patrick kom Panzer-Knut, 305/Mad-Dog og Raggsokken. Et sterkt følge hvor alle er i sin beste alder og fortsatt lovende.

Til tross for inhabilitet velger vi å skryte av arrangementet. I en svært snøfattig vinter var dette et bra tiltak og et særdeles godt tilbud til skiløpere uansett ambisjoner. Tøft for alle. Best for de under 70 kg med velutviklet oksygenopptak. De som klager på dette arrangementet kan med fordel legge påmeldingene til skirenn på hylle evt brenne skiene.

Fantastisk flott at Klatremus selv deltar i eget renn for å erfare hva vi andre opplever underveis.

2016-02-13 11.29.29.jpg

Den røffe og tøffe Doctoren gikk i mål for femtende gang. St.Patrick krysset mållinjen for tiende gang.

Reco: Krombacher weizen.

 

Reklamer

15 kommentarer om “Røff og tøff Doctor

 1. Slutter meg til den smått inhabile hyllesten til arrangøren og arrangementet. Imponerende bra forhold i løypa og som alltid førsteklasses utenfor! Hipp, hipp!!
  Løpet var av den tøffe sorten. For en gangs skyld unngikk jeg syrecræsh i første stigning. Regelrett labbing i motbakkene skal ikke undervurderes. Riktig hyggelig selskap (dvs. begrenset enstavelses-kommunikasjon og enkelte skrå blikk) med 305 undervegs. Tilfreds med å lure meg foran en slik elegant motbakkeløper! Fikk los på St. Patrick mot slutten, men kombinasjonen stive bein og glipptak gjorde at forsøket på innhenting i på siste runde Hellnerbakken ble med nettopp forsøket. Docs løp fortjener langt mer enn pokal og plakett. Åpenbart meget solid disponert, og på alle måter uberørt i mål! Bare et år til neste gang – vi håper på full lengde og ytterligere framgang!

 2. Takk for sist, gutter! Hyggelig å treffes i Kollen til vennskapelig dyst. Det ble tettere enn jeg hadde sett for meg uti løypa. Hadde kontroll på Raggsokk, ettersom vi startet i samme pulje, men var litt usikker på hvor jeg hadde 305, Stake-Knut og St.Patrick ettersom de var i pulje 1. Møtte de med passeringspunktet etter brua, og forsto at jeg gikk litt fortere pr runde – men visste aldri om jeg var foran eller bak i utgangspunktet. Artig å ha marginene på sin side for en gangs skyld også 😉

  Størst takk til Klatremus (og sikkert o2snapper også) for et meget bra arrangement og plan B. Når start i Sørkedalen ikke er mulig, var dette en flott erstatning. Løypa var beinhard, men det visste vi – og det så ikke ut til å skremme særlig mange. Regner med at Klatremus er sliten nå, ettersom Barnas Holmenkollsøndag ble arrangert samme helgen.

  Ser fram til rapport fra Dir også. King SkiClassics gikk et bra løp, men det er vanskelig å bedømme hvor bra det var før vi får noe inside. Forsto at det var tøft å stake i konkurranseløypene der nede…

  Ønsker alle en fin uke – det er nå faktisk blitt mulig å gå på golfbanen i Ytre, så det lille snøfallet var gull verdt!

 3. Da har jeg fått svart på Klatremusas spørreundersøkelse. Lætt! Tipp topp på alle kolonner! Takk for en super dag i Kollen alle sammen.

 4. Hyggelig å treffe dere på lørdag. Tok meg en tur rundt i løypa med startnummer på (to runder). Artig å være ute å se livet i løypa. Så fikk vi besøk av 5800 barn her oppe i går. Krevende øvelse dette her, men det gikk. Kjenner at jeg må ha noen dager før kroppen er med igjen. Fredag skal jeg til Tryvann på sykkel.

 5. Årets flotteste treningtur så langt i år ble gjennomført i kveld.Gåsbu-Stenfjellhytta-Stensætra-Målifjellet-Svaen-Budor-Bårdsætra- Gåsbu. To timer og femten minutter under en stjerneklarhimmel og måneskinn. Hodelykt var kun nødvendig i skogspartiene. Oppe på Hedmarksvidda var det kun nødvendig med måneskinnet. Praktfullt. Kaldt. Digg.

 6. NAMN: Patrick Åserud
  VASAID: ———-
  LOPP: Vasaloppet
  STARTLED: VL1
  STARTTID: 08:00
  STARTKLAR: Ingen försäkring
  ERLAGD AVGIFT: 200.00 SEK
  HÄMTA DIN NUMMERLAPP: Sälen

 7. Er det noen som kjenner noen som har overnattingsplass i Sälen natta før legendariske Vasaloppet?

 8. Lykke til med oppkjøringen mot Vasa’n, St.Patrick! Det blir nok bra saker. Tenker nok å være med neste år igjen.

  Brukte ellers helgen i Holmenkollen sammen med min bror og hans sønn som gikk Ungdommens holmenkollrenn. I klasse Gutter 14 var det rundt 260 påmeldte (!). Det viser litt av bredden i denne idretten her i landet. Klassisk på lørdag på et vanskelig 0-føre, og skøyting i går i fantastisk vær og med god glid i snøen. Etter konkurransen i går gikk Broder’n, nevøen og jeg til Kikut. Det var magisk bra. Ingen idrett kan måle seg med den naturopplevelsen man får gjennom marka på langrennsski en flott februardag med godt føre, flotte løyper, solnedgang over åsen og snø på trærne.

  Denne uka blir det noen dager fri mot slutten av uka. Satser på å prøve løypene på Sjusjøen. Er jeg riktig heldig treffer jeg Dir som kommer stakende i sporet. 😉

 9. Nå ser det ut til å bli noen fine dager. I går skulle jeg gjerne samlet mil i Marka, men etter tirsdagens skitur med O2 gikk jeg ned for telling. Lenge siden sist jeg var syk, men nå har jeg fått noe som sitter i brystet, og det kan man jo ikke bare ignorere. To uker med to økter er ikke det som var planen. Jeg har også tatt meg fri mot slutten av uka. En av dagene har jeg lovet å tilbringe på badeland, den andre blir det nok en familietur til Kobberhaugen eller Kikut. Fin vinterferie til dere som tar det.

 10. God bedring. For egen del stikker jeg på fjellet tirsdag/onsdag etter hektisk jobbing nå i helga og første del av uka. Blitt lite mengde i det siste (unntak: hkollmarsjen), men holder koken sånn nogenlunde med korte harde økter. Dommen etter marsjen er nok at jeg ikke tåler 9 mil med hard armbruk (vasan), så blir nok alternative aktiviteter den helga (les: med barna). Med lyset følger også økende motivasjon for sykkelsesongen. Får kjøre litt cx i påsken slik at beina er klar for mallis.

 11. Apropos familieturer: Mine arvtakeren er ikke helt i racingmodus, men gå på ski gjør de. Skileik utenfor huset, på skolen og i barnehage, samt turer til Lageråkvisla og Stenfjellhytta i noen helger har ført til gullmerke for den minste, mens den store innkasserer samme valør etter neste tur til Stenfjellhytta. De går ikke så fort, men ganske langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s