Ringsakers indrefilét

Når man bor i Ringsaker, men i umiddelbar nærhet av Hamar er det Hedmarksvidda som utpeker seg som et naturlig sted å gå langrenn. Hedmarksvidda har god plass og mange løyper, og kanskje best av alt, det er lett å få følelsen av å være på fjellet. Noen store topper er det ikke snakk om. Løypene som går over Stenfjellet og Målifjellet er ikke mer enn ca 750 m.o.h.

2016-01-17 14.31.17.jpg
Stenfjellhytta ligger på Hamars Hedmarksvidde. Flott sted og lite kjent. Ringsaker derimot har svært berømte løyper, de er også verdt en tur.

Onsdag ville det seg slik at jeg var på Lillehammer. Et knippe timer sto til rådighet. Tiden skulle brukes i Guds frie med langrennski under fotsålene. Skituren startet så og si utenfor Lillehammer sykehus og fikk sitt vendepunkt på Midtfjellet. Det vil si Birkebeinerløypa i den retningen de opprinnelige Birkebeinerne gikk. Lang motbakke. Flott vær. Fantastisk natur. Et eller annet sted på turen krysser man grensen mellom Oppland og Hedmark og samtidig grensen mellom Lillehammer- og Ringsaker kommune. Klatringen opp fra Lillehammer til Midtfjellet er praktfull, men det er på Sjusjøen man beveger seg inn i paradisiske tilstander. Ringsakers indrefilét.

Amen.

2016-02-03 11.46.21.jpg
Ved Midtfjellet.
2016-02-03 11.28.05.jpg
Fra Sjusjøen i retning Midtfjellet.
2016-02-03 11.02.39.jpg
Ved Birkebeinerbakken.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s