Stenfjellrunden 2016

20160206_1358291.jpgStenfjellrunden 2016 var varslet som en grå og våt dag. Værvarselet slo ikke til bortsett fra temperaturen. Det ble en mild dag uten nedbør, noe tåke på toppene, men klarvær over myrene.

Doctoren og St.Patrick stilte til start på den lengste distansen, 42 km. Føret var typisk ZERO, og ZERO ble de foretrukne skipar.

Føret var preget av tildels god glid og perfekt feste for de som gikk med ZERO.

Kort fortalt: Etter 42 km krysset St.Patrick mållinjen som klassevinner, og Doctoren som nr 5. To LightFlightere inne på topp fem er respektabelt. Våre hangarounds var også greit fornøyd med dagens tur.

Reco: Weihenstephaner hefe weissbier.2016-02-06 16.21.56.jpg

Reklamer

24 kommentarer om “Stenfjellrunden 2016

 1. Store gratulasjoner til begge gutta. Seier og topp 5 plassering er helt utrolig. Artig at jeg leder LFC fremfor slike harde typer (hehe). Hever glasset for dere begge med øl fra Sagene Bryggeri i Oslo (i dag skåler vi jo også for Røas (riktignok Oslo vest) store sønn som vant 5-mila i Kollen, kan ikke huske når noen fra Oslo gjorde det sist)

  Skål, grattis…

 2. Gratulerer til dere begge. Sterke saker.
  Det var visstnok i 1905 en fra Oslo vant i Kollen forrige gang.

 3. Bøyer meg i hatten for sterke resultater! Prøver meg neste helg, men er pent på hvor det skal gås…

 4. Gratulerer med et meget sterkt renn og klasseseier St. Patrick. Dette lover godt for resten av sesongen 🙂 Selv er jeg greit fornøyd med midt på tabellen i min klasse. Stå på videre. En hilsen fra Paal på Høybråten!

 5. Takk, Paal.
  Bra jobba av deg også. Du får komme oppover en solskinnsdag, så skal du få guidet tur på Hedmarksvidda.

 6. Takk for fint innlegg av St.Patrick! Hyggelig å treffe mannen igjen i levende live også!

  Artig å gå Stenfjellrunden igjen. Et bra renn i flotte løyper i nydelig terreng. Jeg satset på rubb, men hadde nok vært litt forsiktig med sandpapiret (brukte bare 100, burde brukt 60 eller 80)… derfor ble det en del «lureglipp». Men skiene hadde veldig bra glid. Ut fra start gikk det i 140 – og St.Patrick kom opp på siden etter en drøy kilometer. Han forsvant fort oppover bakkene mot Lageråkvisla, så det løpet var ikke overraskende kjørt relativt fort. Følte at jeg pustet gjennom et sugerør på vei opp mot Stenfjellet bådet første og andre gang. Fra Bårdsætra er det alltid tungt. Det var noen som staket – men tror du skal være veldig sterk for at det skulle lønne seg på lørdag. Det var ikke helt fast stavtak – og det satt ikke godt nok pga våt snø oppå gammel. Diagonalgang er nok fortsatt veldig aktuelt for mange tur-løpere, og vil nok lønne seg i mange tilfeller.

  Uansett fornøyd med at det gikk såpass greit – og ikke minst overrasket. Hadde nok en god dag – og løypa passer meg nok ganske bra.

  Det spørs hvordan 4 runder i Kollen blir kommende lørdag. Det blir noe heeeeelt annet…

 7. Meget sterkt Doc. Kollen til lørdag blir en kraftanstrengelse for dere. Ser ut til å bli kaldt og da blir det vel kanonglid og skarpt føre.
  For egen del må jeg en tur til Cortina for å gå skirenn. Tar med kona og noen kolleger som også skal gå. Jeg har inngått et veddemål med en kollega om at jeg skal slå han på blanke ski. Det betyr nok et løp uten smøring. Går trolig fortere med voks i den løypa, men moro er det lell. Første 30 km. er slag motbakke. Artig liten utfordring.

  @Bukken: Gratulerer med dagen!!

 8. Nå håper jeg inderlig det snør i høyden (også). Kommet hvit nedbør på Nordstrand i dag. Håper det kan hjelpe Klatremus-rennet. Tvi, Tvi

 9. @direktøren: Cortina d’Ampezzo ruler. Jeg var der for et par år siden. Syklet fra Antholz/Anterselva via Toblach.

 10. 40 km er i Kollen egentlig 10 km for kort. Det blir uansett en heftig tur i historisk terreng. Ser for meg at det blir nærmest som 40 km motbakkeintervall med svært korte pauser.

 11. Ser digg ut, St.Patrick! Du er heldig som har sånne forhold i nærområdet.

  Holmenkollmarsjen nærmer seg! Det blir beinhardt!!!

 12. @ Klatremus: Lykke til med rennet på lørdag.
  @ Alle LFere som skal gå på lørdag. Lykke til! Har en følelse av at det vil bli en tung dag på jobb
  @ Dir. Lykke til på lørdag i Toblach. Jeg tenkte å stake rundt. Kjenner ikke løypa, men den som intet våger….. Nå er den kuttet ned fra 50 km. til 32 km. Da blir det bånn gass fra start. Har et kamerateam som skal følge med så det er bare å gønne på.

  Kjørte for øvrig en 2 x 20 minutters økt på rulla i går kveld. Brukte Zwift. Komponerte min egen økt. Artige saker. Satte sykkelen på ERG mode på 265 watt. Det tilsvarer vel omtrent SP (som betyr Sweet Spot). Grunnen til at jeg skriver det som forkortelse er at Klatremus ikke skal se at det ordet blir brukt. Er det noe han hater så er det SP begrepet. Jeg er delvis enig, da jeg mener at den beste treningen er å ha nok minutter i øvre del av I3.

 13. Lykke til da, Dir! Det blir sikkert et fint renn. Bra at det blir med et eget filmteam for å filme deg – så får vi se hvordan rennet var.

  For egen del ser jeg fram til å gå i Holmenkollen. Noe særlig nærmere skisportens hellige gral kommer man vel ikke. Det er en ære å få gå i de samme løypene som Martin og Petter gjorde forrige helg. Det er flere LightFlight’ere som går: ser Raggsokk, St.Patrick, Stake-Knut, 305 på listene ihvertfall. Hadde sett fram til å starte sammen med Stake-Knut. Vi hadde en fin tur sammen i fjor, men Stake-Knut er plassert i pulje 1, og jeg i pulje 2, selv om jeg var ca 5 minutter foran i mål. Her er det sikkert massivt med grepa-kar-poeng – noe jeg er helt enig i: Stake-Knut er en grepa kar! Jeg får heller jage fra pulje 2, selv om 10 minutter er helt usannsynlig å ta igjen…
  Derimot får jeg æren av å starte i samme pulje som Raggsokk – og det skal bli riktig så trivelig. Da har jeg en god rygg å henge på ettersom jeg vet mannen er et råskinn i motbakker.

  Dette blir kult! 😉

 14. Lykke til med arrangementet, Klatremus,

  Lykke til med speakerjobben, O2snapper.

  Lykke til med stakinga på kontinentet, Dir.

  Lykke til alle som skal gå i Holmenkollen. Dere er mine favoritter! Sist jeg gikk skirenn der banket jeg Moser’n på oppløpet. La umiddelbart opp. Er ikke mere å hente for meg da. Det skjedde i 2008.

  Selv drar jeg til fjells. Jeg skal på lørdagen gå en solidaritets 4-mil og tenke på dere. Nyter en Faustino 1 som premie på kvelden

 15. Etter en rekognoseringsrunde i morgendagens løype i går kveld kan jeg bekrefte at ja, dette blir beinhardt – og selvsagt storvegs! Jeg går løs på oppgaven med en betydelig dose ærefrykt. Mest frykt for bakkene antagelig. Det framstår som sannsynlig at det vil tyte melkesyre nederst i Styggdalen allerede på første runde. Deretter er det bare å karre seg gjennom de neste 38,3 km…

  @Doc: Arrangøren har åpenbart vært sterkt påvirket av et eller annet da puljene ble satt opp. Jeg bytter gjerne plass med deg – i rettferdigheten og fornuftens navn! (Fjorårets tur var vel strengt tatt ikke verken «fin» eller «sammen»: Du freste forbi rett etter Heggelivann og dett var dett.).

  Satser på tidlig bakbrudd fra pulje 1, og håper å unngå lårhalsbrudd ned fra Frognersetra.

  Lykke til i morgen alle sammen – hvor enn ferden går!

 16. Lykke til alle sammen i morgen, uansett hva som skal gjøres. Regner med å se flere av dere i Kollen. Jeg har tinga plass i bilen til Doc for anledningen, hvis ikke er jeg redd fristelsen til å mygge ut ville bllitt for stor. Nå blir jeg hentet og kjørt til start, og da er det bare å stå opp på morran.

  Valget er tatt, det skal gås og mål nummer én blir å komme i mål uten skader på kropp og utstyr. Jeg er kort og godt ikke trent for å gå fort i fire runder i denne løypa.Tidligere vintre har jeg alltid tatt en tur til Kollen hvis jeg har følt meg i god form. Dette er så blitt avkreftet halveis opp Styggedalen hver gang. Nyorientert om tingenes tilstand har jeg likevel alltid kost meg i løypene ned igjen fra Frognersetra. I morgen er jeg faktisk mest nervøs for nedkjøringen. Med 3000 andre løpere i traseen, er det bare å bruke huet. Det kan bli trangt om plassen hvis noen stuper på blåholka…

  Satser på å bli en del av bakbruddet, Stakeknut. Ser ikke bort fra at Doc kommer opp. Og følg med på Helgenen. Når dieselmaskinen går, gjelder det å være med hvis du vil gå fort. 😉

 17. He, he. Godt sagt, 305. Tror vi alle får en «reality check» i morgen. Bakken opp til Midtstuen på runde 1 vil nok skvise «rådampen» ut av mange.
  Dette blir nok et skirenn utenom det vanlige. Spesielt runde 2,3 og 4 kan bli spennende – særlig i utforbakkene når vi tar igjen folk som starter i de senere puljene, og ikke er like stødige nedover… time will show – men jeg tenker at jeg må kjøre litt forsiktig nedover av hensyn til husmødre og turister.

  Ellers lar jeg meg ikke påvirke av «nedsnakkingen» til Stake-Knut og 305. Jeg kjenner godt kapasiteten til begge to, og er ikke det minste i tvil om at dere vil forsvare plassen i pulje 1 med glans. Har ikke den minste illusjon om å se ferten av noen av dere. Hvis Stake-Knut har føling i «hæsjen» sin vet vi alle at det vil gå svin-fort. 305 har en usedvanlig effektiv og elegant diagonalteknikk som han vil kunne bruke til det fulle i bakkene opp Styggedalen. Mannen er rett og slett bygd for løypa i Holmenkollen 😉

  Vi er nok alle enige om at det blir en skikkelig qualitetsøkt i morgen. På mange måter skulle jeg like gjerne slått følge med Bukken – men Klatremusmarsjen er en tradisjon og skal gjennomføres uansett. I år for 15. gang… 😉

 18. Doc: Marsjen 2015 er snøen som falt i fjor. Det som teller er ferskere resultater som Kvarstadsætherlia opp etc. For egen del sto jeg uten -offisielle- seedingsrenn iht. lista, jeg svei av en hundrings og la inn administrativ seeding tid på Kvarstadsætherlia opp 2016, og voila, innplassert i pulje 2, som iallefall ikke er for langt bak…

  Blir en gysare, ser fram til en solid økt!

 19. Solid økt er dagens understatement! Du blir en mann å se opp for i morgen, Raggsokk! Jeg kjenner din store kapasitet i motbakke. Pulje 1, watch out!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s