Postludium Annual 2016

10 LFere landet på hytta til Dir. på fredagen etter handling og spising. Dir hadde reist opp kvelden før for å klargjøre stearinlys. De var behørig tent når gjengen ankom. Alle ble plassert på soverom utfra ansinitet. DobbelO var svært fornøyd med å rykke ned i 1.etg. Han smilte fra øre til øre. Litt må man få i retur for å være lojal i så mange år.

Fredag kveld ble en høydare med middag som Klatremus og StakeKnut hadde laget. Utover kvelden kom vinen som Trener1 hadde kjøpt rikelig til sin plass. Vi har vel aldri hatt banketten på fredagskvelden tidligere, men i år ble det liksom bare slik.

Lørdag morgen våknet vi til fantastisk vær – vindstille og 8-10 blå. Noen kjente nok det røde fra dagen før litt ekstra. Vi dro ut på en langtur på ca. 60 km. Underveis stoppet vi på Hornsjø for å spise lunsj. Der var det blitt Asylmottak og det eneste de serverte var Kaker og kaffe. Fordelen var at det var gratis. Da regjeringen bevilget 9,5 mrd. til asylsøkerne var det sikkert ikke gratis kake og kaffe til norske supermosjonister de tenkte på. Dette har Raggsokk lovet å ta tak i. Asylsøkerne smilte og hilste selv om de sitter på nedslitte Hornsjø Høyfjellshotell og har ingenting å finne på. En tapper og hyggelig gjeng.

Vel tilbake på Nordseter var stemingen høy og kroppene slitne. Kveldens middag var det Bukken og DobbelO som stod for. Den er tittulert Bukkens Samegryte og inneholdt ikke mindre enn 30 000 kalorier. Klatremus sikret seg om lag 15 000 av dem – vi var alle sultne denne kvelden. Etter middag var det noen som bare måtte se «Mesterenes Mester» på TV.

Etter Mesterenes Mester på TV var det konseptslipp fra Green Machines etter heftige toner fra AC/DC. Jeg går ikke mer innpå dette da konseptet ikke er offisielt ennå. Offisiell lansering er på Mallorca.

Gjennom kvelden fant vi også ut at Light Flight er på vei inn i maktens korridorer. Beviset på det er når både Statsminister og andre regjeringsmedlemmer vet hvem Light Flight er, samt deler av pseudonymene. Det er også hyggelig når vi går forbi folk på ski og vi hører at folk gjengkjenner at det er Light Flight som er på tur.  Vi har jo tidligere også vært på radaren hos den royale del av befolkningen.

Søndagen er dagen for Kvarstadsætra Opp. Da skulle 6 km. motbakke forseres etter Donald Duck prinsippet. Dvs. Jaktstart fra tidene fra året før. Føret var helt rått – god glid, vindstille og strålende sol – dog litt kaldt på Kvarstadsætra. Trener1 gikk av med seieren og er nok betydelig bedre på ski enn arrangøren visste på forhånd. Det ble jevnere enn tidligere, noe som betyr at systemet begynner å virke.

Dere får melde inn tider så skal jeg få satt opp en offisiell resultatliste. Jeg tror resultatlisten var som følger: Trener1, Bukken, O2Snapper, Raggsokk, Doc, StakeKnut, Dir, DobbelO, Klatremus og Brodern.

Takk til dere alle for en fantastisk helg – En bra gjeng med gode verdier!

20160123_122039.jpg

 

 

Reklamer

16 kommentarer om “Postludium Annual 2016

 1. Ingen grunn til å vente med hyllesten!! For en helg! For en samling fabelaktige menn! For en galskap av en konkurranse! Tusen takk for at jeg får være med!

  Selv med rookie-status oppleves helga som sterkt oppgradert første klasse på Direktørens utmerkede losji! Legg til ytterst kvalifisert bespisning og ikke minst drikke (her tillater jeg meg å berømme de mer erfarne LF-ere for at rookiene, dvs. Trener1 og undertegnedes innspill vedrørende innkjøp av øl ble tatt til følge) så blir Annual friksjonsfri!

  Kvarstadseterlia i Donald Duck-format ble enda tøffere enn fryktet. Tidsmessig forbedring fra i fjor ga skuffende liten poenguttelling. «Interessante» dueller på slutten oppveger ikke den litt demotiverende erkjennelsen av at O2-Snapper er laget av noe helt annet enn de aller, aller fleste av oss andre. Makan!

  Annual handler om blant annet om treningsglede, kognitivt utviklende samvær og frihet – tviler på om det finnes andre konsept som produserer like mye av noe av dette.

  Igjen; tusen takk for nå! Kun noen få måneder til neste gang!

  Tid Kvarstadseterlia opp:
  25:50 (Strava)
  25:55.6 (egen klokke)

 2. For en helg!
  Vi er heldige – Takk til alle!
  Utbroderinger kommer senere hvis de gjør det. Tøffe helger kjennes på kroppen og i hodet. En drøy times innspurt på jobb nå, så må jeg hvile… 😉

 3. Takk til:

  @Dir: For å ta i mot 9 stk LFere i den flotte hytten din, og dine særdeles sjenerøse gjestfrihet på lokaliteten.
  @Klatremus: For transport til og fra i fornem bil og for en fredagsmiddag som var på grensen til Guide Michelin stjerne verdig.
  @Bukken: For tidenes mest utsøkte og energitette samegryte som plenty nok næring etter lørdagens treningstur til at man slapp å komme inn i den legendariske Sleep-low modusen ( som ble behørig diskutert fredag kveld.)
  @Brodern : For lange flotte samtaler både med og uten ski på beina og for at du viser at langtur ikke skal foregå i noen lavpuls-sone. (http://www.mobech.no/index.php/beastie-balls-2pack.html)
  @Doc: For din geografiske stålkontroll ( ad Slyngekasterøyene ) og din fantastiske konseptslipp med Dir.
  @DobbelO: For samme gryte som Bukken lørdag og for din snarrådighet for å få rødvinen på bordet tidlig fredag kveld, som ble en høydare.
  @O2-snapper: For å vise hvordan man bør gå på ski (under 25 min i den bakken er sykt) og for å gi spesifikke tips som nok gjorde det mulig for meg å toppe LFC 2016 ( så lenge det varer).
  @StakeKnut: For mange gode tips om handling på Hypermarkedet på Rudshøgda , bidraget til Klatremus-suppa og for at du ikke snorker.
  @Raggsokk: For ytterst reflekterte kommentarer om stort og smått og for at du er en mester på ski i motbakke.

  Summen av alt gjorde dette til en meget minnerik helg, sett fra en Rookies ståsted.

  TID: 28:56

  PS:
  @Asylsøkerne på Hornsjø: For at de klarer å holde seg smilende i en tilværelse som for dem må virke fullstendig meningsløs. Det gir grunnlag for dyp ettertanke.

 4. PS II:

  Ser forresten ut til at jeg har fått en ekstra (nå nyvasket og fin) Craft-trøye,med vindtett front, med hjem?

 5. Det hørtes ut som en flott tur. Ingen ting er som banquette på en fredagskveld, ukas beste kveld. Hvis man er litt uggen ved start på lørdagens langtur, så skjerper det bare sansene. Selv hadde jeg droppet de røde moste druene til fordel for det en del omtaler som «flytende brød» populært kalt øl. Det fungerer godt både før og etter en flott tur i Guds frie. Langrenn i solskinn, i perfekte spor, med nok mat og drikke er definitivt i grenselandet til Nirvana. Bedre kan det knapt nok bli. O2 er en jævel til å gå fort på ski. En ting er mannens fysiske form og kapasitet. Det han allikevel tjener mest på, er det samme som mange av hans konkurrenter taper mest på, teknikk. Den er særdeles god og har den viktige snerten i enhver bevegelse. Det største jeg noen gang har gjort på ski var nok da jeg for første gang klarte å gå OBIK litt raskere enn 02snapper. Teknikk, gutter. Det er der fasiten på effektiv langrenn ligger. Amen. Hva var «in» i år? Festesmøring eller nymotens smørefrie?

  Det er flott at gjengen på Hornsjø har det bra.
  Tilsvarende gjeng på andre siden av Hamar av hva jeg bor stenger lokalveien når de er misfornøyde. Utgiftene rundt gjengen tynger de offentlige budsjettene kraftig og rammer de svakeste.( I tillegg til stupetårn og noen andre syke utgiftsposter.) Selv har jeg bodd i nabolag, og jobbet i et miljø med religioner og kulturer disse menneskene bærer med seg i bagasjen. Stikkord: Syn på kvinner, homofili, jøder, vold, folk som spiser svin og holder hund. Det har fått meg til å tenke meg om. Til og med å flytte. Noen kaller mitt gamle nabolag Det utvidete Midtøsten.

 6. Glemte å fortelle deg at du ikke må gi DobbelO ansvaret for skjenke vin på fredagskvelden, Trener1… Men det høres ut som det har gått rimelig bra likevel.

  Det var et savn å ikke være med dere i helgen. Og jeg er fortsatt usikker på hvor stor nytte jeg fikk gjort i Kollen, da minstemann mistet starten og junior syns han kom for seint til mål…
  Elles høres det ut som dere har hatt en topp tur. Det er jo et sikkert tegn på en god langtur når man ikke helt vet når man kommer hjem, og heller ikke er helt sikker på hvor man har vært.

  At O2 kan gå på ski er sikkert. Har vurdert å hente ham ut i de dype skoger, be han gå på ski som han pleier og stille mine håpefulle opp langs løypa og si at: sånn gutter, sånn skal dere gå på ski.

  Håper på et comeback til neste år.

 7. Denne helga fortjener også en sjelden kommentar fra denne mannen. Takk til alle som var der og bidro og takk nok en gang til dir som stiller en kjempeflott og trivelig hygge til disp enda et år.
  Dette er hva jeg vil kalle en super «frihelg», Jeg for min del tror jeg har satt rekord i antall mil og timer på ski i sone 3 og 4 på en helg, noe som sikkert ikke er helt god latin innenfor treningsfaget, men moro var det lell !
  Det var kanskje derfor kroppen føltes en smule dau på jobb i dag og at pulsen økte bare jeg så noe som lignet på en trapp. Treningsfaglige råd mottas med takk !!!

  Trener 1 den Craft trøya er nok min, dermed enda en god grunn til å treffes på Mallorca 🙂

  Snakkes

 8. Ja og tiden opp lia den ble på 33 minutter blank. Da er det notert for historiebøkene og muligheter for å sjekke forbedringer til senere år er også til stede.

 9. Takk for turen, den var strålende! må tilbake til påsken i fjor for slike forhold. Herlig kombo med skate, klassisk langtur, og motbakkerysar. Fin duft av stearin på dirhytta, både i stua, og på toalettet. Staslig husvære, også for oss oppe på rookieloftet. Litt seig i skjæret mot slutten på lørdag. Alternativt: i tråd med regelen om aldri å rykke fra veteraner la jeg meg høflig bak. Å kave seg oppover Lia søndag, med syre i (hjul)beina, i en komisk heldress, var et verdig punktum som ga en fin mørhet i kroppen, og rettferdiggjorde både bolle, kaffe og cola i bilen hjem. I bilen var vi innom de fleste temaer, dog ikke de mest juicy fra lørdagens bankett. Læringspunkter for undertegnede i år:
  1. myke ski kan gjerne kun ha en tynn hinne av smurning, lagt på inne, og et hakk varmene enn normalt
  2. redline-ski er lettgåtte, men ikke dramatisk annerledes
  3. perfekte egg kokes i 6 1/2 minutt, i 900m høyde
  4. lett vindvest er kjekt å ha ned Kvarstadsæterlia
  5. det er alltid 10 grader kaldere, minst, i bånn av lia, enn det man trodde
  6. punkt 5 impliseres punkt 4
  7. når man har ørten tynne overtrekksdresser hjemme, så ta med minst en
  8. doc går alltid hardt ut
  9. at noen spretter opp bakkene i tet, på vei til Kvarstad, indikerer vinnersjangser

  Tiden ble 26.51 (Strava, fikk ikke tatt klokketid, men hvis knut var presis på sin trykking er vel klokketid noen få sekunder over dette)

 10. Takk til Dir som stiller hytta til disp, og takk til alle som bidrar med sin tilstedeværelse i skisporet, rundt matlaging og de hyggelige pratene vi har over god mat og masse god drikke. Kroppen min er til de grader mørbanka. Siden 305 ikke var med, ble farten for høy fredag og lørdag. Da var det lite som minnet om overskudd på søndag. At Brodern fortsatt lever, skyldes nok mer gode gener enn riktige pulssoner. Klatreknut (tidligere Stakeknut) hvisket til meg noe slikt «du er en veldig bra mann, men jævla dritt at du alltid skal legge farten litt for høyt». Jeg tåler jo ikke den farten selv heller. Tror bare det er et resultat av 20 år med trening sammen med O2 – det går alltid litt for fort!
  Nå har kroppen klappet litt sammen. Kjente på søndag at jeg var i overkant kjørt. Hals, hoste, hode og søvnvansker er helt vanlig signaler på begynnende overtrening. Blir bil noen dager til kroppen er i vater.
  Min tid ble i følge Strava 26.53. Gleder meg da til å starte sammen med Raggsokken neste år.

 11. Kvarstadsætra Opp ble som vanlig en rysare og fulgte samme mønster som tidligere. Doc og Raggsokk tettet 20-30 sekunders luken de hadde på DobbelO og meg tidlig og fikk et forsprang på noen meter. Avstanden holdt stand til mål. Jeg hadde mer enn nok med å holde farten til DobbelO hele veien opp til siste brattbakken. Da ble DobbelO litt seig i draget og jeg så mitt snitt med å ta et magadrag. Magadraget holdt ikke til å holde unna for StakeKnut som kom som en foss på slutten. 3 timer staking på fredag og 5 timers staking på lørdag kjennes i magen og armer, men ikke mer enn det må. Man har nok vesentlig lavere puls når det stakes. Resten av kroppen er fin og klar for neste helgs stakebonanza. Det kjennes faktisk ganske bra. Så til dagens retoriske spørsmål: Har Klatremus noen gang holdt farten nede? Har Klatremus noen gang befunnet seg midt i feltet på langtur? Husker kun en gang han lå bak og det var fordi han hadde pisset og var på vei opp i feltet igjen. Håper forøvrig du kommer til hektene igjen da du gå en tid i møte med mye jobbing. Min Stravatid ble 27:36 og klokketid var 27:42. Vi bruker klokketider. De som ikke har klokketid bruker vi Strava + 6 sekunder.

 12. Hvis Direktøren har staka på blanke ski og relativt sett holdt seg i lavere pulssoner enn dere andre, og dere har gått samme tur, behøver man ikke å være sivøk for å se tegninga.
  Jeg er imponert Dir, det virker som du har forberedt deg godt til den lange marsjen. Lykke til!

 13. Jeg føyer meg og bøyer meg inn i rekken av takksigelser og undrende ydmykhet over å få anledning til å være sammen med en så flott gjeng på et av jordens beste steder.

  Takk til Dir for gjestfrihet, og at jeg nå i «The Annual» nr 16 (nr 6 hos Dir) har rykket inn i ektesenga på hytta. Det ansees som en stor ære, og bidro til at DobbelO fikk «opprykk» til å komme ned fra «Rookie-loftet» for første gang, og inn på rommet med Bukken. Det nåløyet er særdeles trangt.

  Det var en fornøyelse å ha med så veloppdragne og service-innstilte Rookies (Trener1 og Stake-Knut) til å få hjulene til å gå rundt – sammen med de to utsøkte kjøkkensjefene Klatremus og Bukken, med DobbelO som kokk. Hvis ikke det kommer nye til i løpet av året (eller Skipperen blir med neste år) vil dere også være Rookies neste år…

  Turene ble gjennomført over tre dager med praktisk talt vindstille. Kan nesten ikke huske at det har skjedd før. Gode løyper – men litt lite snø. Et utsøkt selskap på turene, hvor Brodern nok la igjen flest timer i sone 4 og 5 i løpet av helga. Det gav seg nok utslag i innsatsen på søndag. Sjelden har jeg sett en sprekere gjeng gyve løs på Kvarstadseterlia Opp. Konseptet med jaktstart var i år svært vellykket, i og med at det nesten var 100 % samling på toppen. To unntak: Trener1 med alt for god seeding, og Bukken som har trent mye på ski (og skal ha kred for fremgangen).

  Raggsokk er et seigt beist og lurket seg oppover lia med stadig litt økende avstand, etter et magadrag av en start for å hente Dir og DobbelO. Kred for godt gjennomført løp! Det ble tendenser til flere spurtoppgjør på toppen, med både Stake-Knut, Dir og DobbelO tett i hælene på Raggsokk og meg. Det er dog imponerende å se O2snapper trippe oppover lia. Enig med St.Patrick: se og lær teknikk av ypperste kaliber.

  Min klokketid ble: 27,15. Gjennomsnittspuls 149, max 161. Med en uthvilt kropp skulle snittpulsen ha vært rundt 160…

  Gleder meg til neste år allerede 😉

  Når jeg får tid skal jeg oppdatere terminlisten for LFC 2016, samt starte å registrere resultatlisten. Pallen ser foreløpig slik ut: 1) Trener1, 2) Bukken, 3) O2snapper….. 😉

 14. Takk for topp helg. Og takk til Dir. for at han for 6. gang var arrangør av årets The Annual. Det ble 13. runden på meg. 7 på Aksjøen og 6 på Nordseter.

  Som jeg sa på fredagskvelden så er dette kvalitetsmenn, med en fornuftig tilnærming til det meste her i livet. Hyggelig å se at folk koste seg godt ned i glasset på fredag. Og det tross årets store treningssamling! Burde nok kanskje diskutert litt mere EU og sånn. Det får vi heller ta igjen.

  Må spesielt berømmer rookiene for ivrig tjeneste. Slik skal det være så veteranene får litt hvile. Foreslår derfor enda mere hvile på veteranene til neste år. Utfordrer derfor rookiene til å stå for banketten på lørdag. Mat, vin, allsang mv. Rookier er definert som de to som til enhver tid har kortest ansenitet.

  Hva gjelder langrenn var det fornuftig for egen del å gå i eget tempo på fredag og lørdag. Dere går litt for fort for meg. Men etter flere års laber interesse for langrenn er interessen tilbake. Så neste år stiller jeg enda bedre forberedt og skal opp den fordømte bakken på under 30 min. Årets hovedmål i 2017. Det krever nok en del hufsing og annen moro utover høsten 2016. Men som min kiropraktor sier; «du må trene mere variert gamle mann». Så det passer fint med det. Og nå med egen hytte på fjellet bør forutsetningene være der.

  Synes jeg gikk bakken ganske bra. I alle fall i 4 km. Da sprakk ballongen. Når du ser på tiden ift. resten så gikk det jo ganske så sakte da. Men dog 5 min fortere enn forrige gang. Så herfra går det kun én vei. Tiden ble 34,40

 15. Jeg vil også takke for en strålende Annual. Veteranstatusen kom veldig overraskende på, og det var med ærefrykt jeg flyttet inn på rom med Bukken. Jeg sov riktignok ikke i det hele tatt i løpet av helga siden Bukken insisterte på å ha full fres på ovnen og ingen lufting, men sånn får man vel bare finne seg i når man akkurat har flyttet ned fra rookieloftet… Tidlig åpning av vindunken på fredag var en bevisst strategi for å få Klatremus og O2snapper til å senke tempoet på lørdagens langtur, men størrelsen på Direktørens vinglass (ca 1.liter) gjorde at planen bakfyrte kan man vel si…. Men det var jo faktisk veldig hyggelig med bankett på fredag da…..Skiturene var fantastiske, kaka på asylmottaket var god og stemninga gjennom hele helga var upåklagelig hyggelig. Fornøyd med Kvarstadseterlia Opp også selv om jeg måtte gi tapt for Direktøren opp siste kneika…. Jeg kan også si at det å toppe Annual med måkedugnad i hjemlig lysløype ikke er helt smart…. Kroppen roet seg overhode ikke, så natt til mandag ble våkenatt med påfølgende backlash utover uka… Ikkje bra! Gleder meg uansett til neste Annual, og håper å få rasket med meg noen oppmøtepoeng i LFC 2016 i mellomtiden…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s