En førstereis gjør seg klar for Den store styrkeprøven (Trondheim – Oslo)

Siste hardøkt før Trondheim – Oslo er nå gjennomført. Det ble to drag til Tryvann på 18:30, og med 3-5 s/m motvind indikerer det for min del at formen er god. Men det er ikke først og fremst hjertesalg og muskelkraft jeg frykter før den lange ferden. Det jeg frykter er alt jeg ikke har tenkt på før start. For når en skal kjøre Trondheim – Oslo for første gang er det ikke fritt for at man er litt spent og usikker på hva man egentlig skal være med på. Og når man i tillegg er kaptein for et mannskap hvor ikke bare én, men 20 mann aldri før har kjørt Den store styrkeprøven, jo – da er det vel greit å teste klær og utstyr noen uker før start.

Jeg suger derfor til meg all den informasjonen jeg kan få fra folk som har kjørt DSSP tidligere, og her følger en videosnutt med tips til bekledning og utstyr en førstereis bør ha på plass før start. Her har jeg tatt med alt jeg vet og kan, og er det noe jeg har oversett er jeg særdeles glad for innspill og tips. God helg!

Reklamer

46 kommentarer om “En førstereis gjør seg klar for Den store styrkeprøven (Trondheim – Oslo)

 1. Super film!
  Dette fikk meg til og tenke på da jeg syklet jotunheimen rundt,av de 20timene fikk vi ca 9timer med regn og om natta.
  Kalt, våt og surt… kom til Lom var det tropevarme. Greit og kle seg smart da.
  Lykke til 🙂

 2. @skippern: Gi gass. Det er kun snakk om noen timer så er du i Oslo. Walk in the park – trur je’.

 3. Du bør vurdere en tynn undertrøye. Har du testet ut Fresubin som næring underveis? Fungerer utmerket på lange seige ting.

 4. @bukken og St.patrick; Gi gass, parkvandring, tynt undertøy er notert! noe ulike typer tips men har mottas alt med takk 🙂 Fresubin har også jeg gode erfaringer med team Anton bestilte i går to brett med jordbærsmak! Det kribbler litt i beina nå 🙂

 5. 19 mil til Ulvik fredag. 19 mil tilbake i dag. Gul trøye på Klatremus. Rapport kommer. Dir, O2 og Klatremus er litt slitne nå 🙂

 6. Hadde vurdert en liten camelbak, istedet for to trøyer og flasker på ryggen. Høres knotete ut med to trøyer. Slår derfor et slag for en liten camelbak. Lett tilgang til både mat og drikke = gjør ferden tryggere.

 7. Camelbaktipset mottas med takk Skogmus, men ett ritt med sekk i året er kvota mi, og jeg vurderer å utsette sekkbruken til august. Varme sykkelhilsner til de fire der vest, gleder meg til rapport! I dag ble det rolig jogg langs Mjøsa, litt sliten etter sommershow med Standup på Kapp i natt. Livet er godt.

 8. @Skippern Trodde Styrkeprøven var denne helgen og var derfor imponert over at du la inn Tryvann samme helg 🙂

 9. I går sykla jeg 63 km og 1900 høydemeter ifølge GPS. Vestås/Vangsåsen, Skjeset, Puttsjøen, Måsætra, Stenfjellhytta, Gåsbu, Dufsethbakken, Klukhagan og Frøbergsberget. Syv grader på høyeste punkt. Loco!!

  I dag ble det løping i iskald vind. To timer på sti er helt allright.

 10. Bra sak, Skippern!
  Håper dere slipper å bruke det varmeste og regntette tøyet!

  Veldig usikker på det der med to trøyer på grunn av ekstra lommer. Enig med Skogmus i at det lett kan bli knot. Ville nok heller ha funnet et system for bruk av tasker hvis dere må klare dere med få pit-stopper.
  Har du vurdert rumpetaske? Den gode gamle ferieveska til å ha på magen kan snus rundt for lettere å komme til maten, og samtidig henge bakpå under trøyelommene…

  Husker forresten rammetaskene fra tidlig 90-tall som var festet på overrøret og seterøret (ofte med en bærebøyle integrert – den gangen tok man nemlig terrengsykkelen på skuldra, når stien ikke var sykkelbar – St. Patrick og jeg brukte den med monn når vi var på Galdhøpiggen med sykkel i ’92 eller deromkring…). Den tror jeg også ville egne seg langt bedre som ekstralommer…

  Uansett Skippern: Ha en fantastisk tur!
  Hils fetter Anton og resten av folket!

 11. Jeg kjører sprintdistansen fra Lillehammer til Oslo i år. Da holder det med en sykkeltrøye 😉 Med start kl 06.20 blir det avreise Ryen kl 03.45 og tilbake til lunsj. Slike opplegg liker jeg. Rulla første tur etter Eidfjord Tour i går. Det var hektisk aktivitet fra store felt langs Gamle Mosseveien. Så også at mitt lag, Team Oslo, var ute og kjørte drag. I følge V800 skal jeg ikke belaste kroppen før lørdag morgen. Tenker å følge den planen. Håper beina blir gode, da er den siste timen til Oslo vond, men artig.

 12. Lykke til dere som skal ut å forsvare æren til helgen og en spesiell hilsen til Skippern som skal kjøre fulle distansen. Fikk min første tur i går siden Eidsfjord også. Det ble rolig 50 minutter rolig på sti i skogen. Kjenner at terrengfeelingen er på vei. Drar til Sørlandet i helgen uten sykkel med med Hoka så får vi se om beina tåler løpingen.

 13. Min garmin, sa mandag. Stor forbedring, Tirsdag opprettholdelse og i dag Onsdag Du trener for hardt. Men den har aldri nektet meg og trene dagen etter. Så vi har nok et godt ekteskap.

  Jeg ville byttet ut den ene trøya med denne evt lignede: http://bikeshop.no/Sykkel/TILBEH%C3%98R/Vesker/sekker1/Andre/Profile-design/Profile-Design-Aero-E-Pack-Veske-Monteres-p%C3%A5-overr%C3%B8r–Aero-design–50-gr-ACAREPACK1-p0000032137 Liten veske som festes på overrøret, den er gjør det enklere og få tak i energibarer en fra baklommen. En camelbak under trøya er også oki. Er ikke sikkert Anton har disse aerodynamiske små overrør veskene,eller camelbak som man får lurt under trøya. Så da kan evt kurv på styret være en mulighet… trenger ingen lommer og kan sykle toppløs!
  Lykke til de, som skal sykle i veien for bilistene i helgen 😉 Husk sykle rundt tegnestiftene og vernebriller mot spylevæske.

  Full gass, flatt jern!

 14. Bra funnet, Rally – den hadde jeg også vurdert, hvis jeg trengte mer enn tre lommer kan romme.
  Du kan jo eventuelt bruke det gode gamle teipe-direkte-på-ramma-trikset, Skippern!
  Teiper du tuppen (nøyaktig den delen som du river av) på Winforce-kokosen på toppen av overrøret, er det bare å dra av en etter en etter behov (du trenger jo en 12-15 stk minst…

 15. @skippern: To trøyer fungerer, men bare hvis man skal ha ting ut av de innerste lommene. Putte noe tilbake dit er håpløst. Jeg syklet med to trøyer under Salzkammergut Mtb trophy i herrens år 2000. Mitt livs beste konkurranse uansett gren – da kom sisuen til sin rett sammen med et brunt legeme som fungerte optimalt under Østerrikes varme sol. Hine hårde dager. Hvis lommelogistikken fungerer, så kan man jo alltids vippe av seg den ytterste hvis lommene er tomme og lufta blir varm.

  Lykke til.

 16. Hadde aldri sykla med en sånn veske på stanga, ihvertfall. Med mindre du vil se ut som amatør…

 17. Mange takk for lykkeønskninger og gode tips! Til alt overmål hadde jeg den taska liggende, fikk den i premie i Skiptvet i fjor, så ja Rally, den er påmontert 🙂 Når det gjelder mat går jeg for en salig blanding av søtt, salt og syrlig, ink. Windforce-kokos og Fresubin! Men alt nå, før start, kjenner jeg nok at jeg kommer til å savne power-rulla sammen med Klatremus. Neste år vil jeg kjøre kort og godt igjen, og gjerne med flere LFere 🙂
  Nei, nok snakk, setter meg på toget til Trondheim i morgen kl.08:00, så får vi håpe på sol og medvind lørdag og natt til søndag, god helg!

 18. Herlige tørre runder på Trulsstien, … før regnet kom.

  Lykke til i helgen, til både Klatremus og Skipper med Antonfølge

 19. Bra flyt om dagen, Raggsokk!
  Men nå flyter det vel mer vann endel steder, skulle jeg tro. Vi målte 35 mm på Kjelsås i går…
  Siste lykkeønskinger til Styrkeprøvefarere (uavhengig av lengde)

 20. Takker! Har hatt en prat med Skippern i dag – det var god stemning på toget til Tr.heim. Dir ble tatt på fersken under treningsøkt til Tryvann. Straffen ble kaffe i Skiforeningens hus. Nå sier V800 at jeg kan begynne å trene igjen. God timing dette her. Ruller er rolig tur dersom det ikke regner. Håper vi rekker retur til Oslo før slusene åpnes på nytt i morgen formiddag.

 21. Etter et drag til Tryvann var det godt å stikke innom Klatremus og Max. Der er det alltid kaffe å få. Det gikk så sakte at det nok så ut som slow motion for de som så på, men det er litt mer liv enn tidligere i år.

  Lykke til i mogen til dere alle. Måtte værgudene stå dere bi.

 22. Lykke til på Styrkeprøven – alle mann!!
  Det er bare å kjøre flatt jern – full gass! som Rally sier. Eller «No pain – no gain» som jeg av og til sier – eller «No guts – no glory!»
  Eller «Pain is temporary….»
  fortsettelsen kan dere 😉

 23. God tur. Merker at jeg er sjeleglad for å sitte i sofaen og ikke på sykkelsetet selv i dag. Ser ut til å kunne bli en #karakterbygger-dag på landeveien. Kjør forsiktig og lykke til.

 24. Kort rapport fra sprinten L-O. Opp kl 0300 etter en litt for kort natt. Start utsatt til 06.40 da et lyskryss ikke var fikset over i gulblink. Det gikk fort og fint ut i fra start. En bra gjeng som kan kjøre. Etter hvert begynte det å regne. Det var fin medvind nedover så farten var stor. Etter Gjøvik gikk to stk i bakken i 50 km/t, jeg var cm unna å bli med, men gikk klar. Da ble det venting og sjekk av status. En til sykehus og en inn i bil. Da forsvinner fort 3-4 min, men det betyr egentlig ingen ting – det viktigste er at det går bra. Mot Minnesund kjente jeg at det kom til å bli en hard tur. Måtte ut av rulla noen turer selv om pulsen ikke var høy. Det var så kaldt at jeg ikke klarte å drikke eller spise. Tenkte på O2 der jeg satt og fant ut at det nok var en mening med at han var hjemme. Satt og ristet på sykkelen og ja, jeg hatet! Videre inn var det 5-6 mann som gjorde jobben. Jeg tok noen runder fram, men det fungerte rett og slett ikke. Ved Eidsvold gikk et par i halen i bakken og vårt felt var nå nede i 7-8 mann. Jeg satt med inn på 4:03, men var den svakeste av de som var med inn. Nå er jeg skikkelig sliten og har notert meg at L-O er krevende selv om en er i form. Høy fart på landeveien krever at man øver også på det. Neste år må dere minne meg på at jeg IKKE skal kjøre L-O.

 25. Gratulerer, ærbødigst.
  Bra jobba av Klatremus og Skippern!

  I bakken, sykehus, regn, kjølig…..er vel i grunnen hvorfor jeg aldri sykler ritt lenger. Alt til sin tid. Jeg er for gammal. Liker å tryne i snø…og på snø bruker jeg ski.

  Det er også hvorfor jeg liker Salzkammergut trophy. Laaange bakker og god spredning på alle som deltar. Risikoen skaper du sjøl.

  Tøff løpeøkt i Hedmarkens skoger i dag.
  Enkel reco: Erdinger Champ.

 26. Gratulerer Klatremus – godt gjennomført!
  Må si at jeg er glad jeg ikke satt med i det feltet (i den grad jeg hadde klart det).
  Hvis jeg ikke hadde gått ned i en av veltene, hadde jeg trolig lyktes i å sønderriste ramma med hakketennerøvelser denne gangen. Har gjort gode forsøk et par ganger tidligere…
  Ser dessuten at selv om jeg mot formodning hadde vært med hele veien inn, hadde det ikke blitt ny pers. Jeg sov godt både klokken 03:00 og klokken 06:40, og bygde nok karakter for et par uker forrige helg… 🙂

  Ser at Skippern og Antontoget sakker litt akterut på estimert sluttid. Fra å ha vært nede på 15-tallet på Dombås nærmer Fetter Anton og lokomotivene seg Gjøvik. Ved passering Lillehammer var estimert tid i mål nærmere 19 timer. Skyene er forresten mørkere nordover, så vi får krysse fingrene for at de holder på vannet.

  Ser at det er meldt tørt vær i morgen, og tenker meg en tur ut på sti. Antar at Skippern ikke er klar, men er det noen andre som er det?
  Klatremus er vel klar for en tur kanskje? (fordrer vel i så fall at du trosser innstendige råd fra V800) 🙂

  Erdinger er eminent recodrikk, St. Patrick!

  I dag ble det Tuborg på meg. Og det er som de sier:
  «Hvornår smager en Tuborg bedst?»
  -Hvergang!

 27. Det ble alpe-tur i garasjen i går på rulla. I dag våget jeg meg ut i joggesko. 21 km i rolig fart ble fasiten. Hvordan gikk det med førstereis-gutten, jeg så tiden. Respekt. Å sykle fra så langt er utrolig bra gjort.

 28. DobbelO og Mosern møttes i dag tidlig ved Tunevannet i Sarpsborg for Østfold Tri. Mosern hadde kun legetillatelse til svømming, mens DobbelO var klar for debut på olympisk distanse. Mosern gikk derfor over i sekundantrollen og hjalp DobbelO inn til 2.26.53 som gav 7.plass i M-40-49 og 21.plass totalt noe som iallfall jeg er fornøyd med. Flott arrangement selv om sykkeltrase’en var vel kupert for min kropp… Moro når speakeren annonserte at DobbelO fra Lightflight var på vei mot mål…. Nå er det grilling og reko….

 29. Er Skipper’n kommet i mål nå?

  Grattis til alle som har har vært ute med startnummer på. Er mest imponert over Moser’n. Godt å se at du er tilbake, og bruker huet.

  Min V800 er nådeløs og sier «Undertrent» for syvende dag på rad. Det må jeg få gjort noe med… til uka.

 30. @DobbelO: Godt å se at du er på startstreken igjen. Artig at speaker er oppdatert på LF. Jeg opplever stadig vekk å trene med nye folk som skal ha bekreftet at jeg er Klatremus 🙂 Fikk sitte på med din nabo Rune til Lillehammer. Hyggelig kar med mye trøkk i beina.
  Min V800 forteller meg stort sett at jeg er overbelastet. Med 3 X 20 mil på en drøy uke er det nok riktig. Planen nå er å få trent litt denne uka, så et par uker ferie med mye sti på Sørlandet. Oppholdet i sør avsluttes med Skagerrakrittet hvor både Dir og Advokaten er på strek. Det gleder jeg meg til 🙂

 31. @DobbelO: Bra jobba. Gratulerer.
  @Mosern: Bra jobba.God bedring.

  Hedemark spesial i dag. 87 km landevei over Gåsbu og opp til Budor videre om Hamar/Koigen og Furnes kirke. 1200 høydemeter. Tre timer. Tørt. Akkurat over 10 grader.

  Om en uke er første av to etapper i bil til Salzkammergut unnagjort, og forhåpentligvis sitter jeg med en kald øl hos Rittmayer (Lokalt bryggeri) i Adelsdorf/Aisch i Franken/Bayern.)

 32. @ Skippern: Gratulerer med gjennomføringen. Respekt å taue rundt på Herr Anton i 18 timer. Det får være årets gode gjerning. Tar gjerne i mot tauehjelp på Siggerudsprinten.
  @Klatremus: Kun ett ord er dekkene: Rått!!
  @Mosern: Velkommen tilbake i manesjen i første omgang som hjelpemannskap.
  @DobbelO: Velkommen tilbake etter lang tids skade og gratulerer med sterke resultater på første forsøk
  @Doc: Gratulerer med å endelig komme på Strava.
  @Bukken: Gratulerer med løpeturen

  Har vært en tur i Grimstad i helgen. Hadde kun med Hoka. De ble brukt for andre gang. Prøvde å løpe 4 x 1000 meter på bane. Hadde med kone og barn som også løp og de mobbet meg mer eller mindre av banen. Både på grunn av tempo og ikke minst på stil. Dattera mi uttalte: «Pappa, du løper jo akkurat slik som du sykler». Sønnen min uttalte: «Pappa, jeg tror det er et toalett i garderoben som du kan bruke siden du må bæsje når du løper». Kona mi hold klokelig kjeft, helt til vi kom hjem. Da kom det en del kommentarer rundt Hoka skoene, dritestilen, og andre morsomme ting. Møtte også oppmannen på Jerv som skulle spille seriekamp (Klatremus, vi snakker om selveste Jamvoll). Han kommenterte: «Jeg har hørt at du i allefall kan sykle». For de som lurer på tidene så kan de berettes om i badstua på Generalforsamlingen under kontoen for gode historier. Dattera mi var ikke så langt bak. Beina er ødelagt og jeg gleder meg til å komme på sykkelen.

 33. Østfold tri:
  30 plass 2012 tid 2:42, 30 plass 2014 tid 2:28
  Verden går fremover.
  For min egen del, startet nesten bakerst i et stort heat, tanken var at jeg skulle trene på svømme sammen med andre. Og tenkte jeg ikke skulle lage noe stort nummer av det da jeg ikke får lov til å sykle eller løpe av lege og fysio.
  Like overrasket denne gangen som ellers hvor kaos det er i starten på svømming. Målet var å komme innenfor 50%, og det klarte jeg akkurat. Det betyr at jeg svømte forbi en del, happy. Til info, å forsere en gjeng hissige adrenalinhøye konkurransekåte brystsvømmere med breie sidespark krever sitt, men etter noen hundre meter fikk jeg tråla meg imellom.
  God trening å svømme i Vansjø, for det blåste friskt på Tunevannet med krappe bølger ut til vending. Hjem kjente du at det var litt størrelse på bølgene, kunne nesten » surfe» hjem.
  33:45 er 3 minutter raskere enn Oslo tri i fjor og pers, happy, men DobbelO sin prestasjon i Tunevannet var rå. Kun 11 mann svømte raskere. Gøy å være med, flott arrangement, hjemme kl 1300.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s