Om å sette seg mål, om å nå dem og veien dit

 

I dag løp jeg endelig en 3000 meter under 10 minutter, og det på min egen ”hjemmebane” Trasopbanen. 9:54 viste klokka i mål og jeg var sliten, stolt og glad, men ikke veldig overrasket. For sub10 på 3000 meter er et mål jeg har hatt i kikkerten over lengre tid. I dag visste jeg formen var inne og viljen tilstede. Det var bare å gjøre det.

Høstens 2013, ”LFC On Track” på Sognsvann, var mitt første seriøse forsøk på sub10, da klokket jeg inn på 10:07. I Påsken inviterte Espen Ringom til et nytt testløp, også det på Sognsvann, da ble det 10:04. I dag kjente jeg det kunne gå, det var bare å holde skjema til sisterunden og hente det der. Planen ble fulgt til punkt og prikke, og den fungerte aldeles utmerket.

Veien er målet. Vi sier det igjen og igjen, nærmest som en klisjé, men ikke desto mindre sant. Det er godt å nå sine mål, men jeg trives likevel best med å være på veien til målet. Og når man trives best på veien til målet blir det å nå et mål forholdsvis synonymt med å sette seg et nytt mål. Da jeg var yngre enn jeg er i dag, altså i fjor, satt jeg meg ett nytt mål så snart pulsen var under terskel igjen. Nå, som jeg har blitt eldre, klarer jeg å holde meg ut dagen. Og skal jeg si det som det er er også det en god følelse – å ikke vite hva det neste målet er, å bare være på vei. Deilig.

Bilde
Takk til (fra venstre) Alexander, Skippern, Espen, Jon, Espen Barfot, Eigil, Thomas og ikke minst sekundantene Raske Tomas og Hermann, som her også er fotograf med Espen Ringoms kamera.

Reklamer

18 kommentarer om “Om å sette seg mål, om å nå dem og veien dit

 1. Gratulerer med at du nå kan si at du løper 3000m på ni og noe. Det er så utrolig stor forskjell på det og 10 og noe. Det er vel det som skiller klinten fra hveten og mann fra mus. Herlig beskrivelse av veien mot målet – det er der begeistringen ligger.
  Skal si det derre Terrengsykkelrittet tok på. Er fortsatt dø i beina. Mulig at restitusjonen ikke var slik idrettsfolk skal gjøre det på lørdag, men O2 og jeg hadde så mye god drikke som passet til grillmat og en sommerkveld i hagen. Har meldt meg på UB Cup i morgen. Der tror jeg det blir hardt å følge bakhjulet til O2 på hans hjemmebane.

 2. Gratulerer Skippern. 9 tallet på 3000 meter i vår alder er meget sterkt. Du er en råtass. Tiden fremover nå med sommervær og snart sommerferie er en fin tid å være på vei mot et ukjent mål. Kun begeistring på veien. Jeg får si som en kjent artist en gang så klokt sa det: Joik har større kraft enn krutt. Ha en strålende dag.

 3. Det murrer ennå i beina og det føles godt. Jeg åpna litt for raskt men justerte ned og lå på skjema til siste runde. Det lønner seg å løpe med hode 🙂 Trasopbanen var overraskende bra og absolutt et alternativ til «On Track» en gang i fremtiden… Ellers skal jeg i ettermiddag gjøre det jeg er aller best på, nemlig ting jeg ikke kan. 16:30 pakker Raske Tomas og jeg sekken og legger ut på årets TSR rundt. Det kommer til å ta en evighet og vi kommer til å plukke med oss noen nye blåmerker også, men hva gjør vel det når stien og skogens ro kaller! Nok en dag med sol og begeistring. I dag er livet godt.

 4. Skjønte jo det var deg, Skip. Men hva betyr TSR?

  Jeg har forresten kjøpt TLC120 GX i dag! 🙂

 5. Ah, du er tilbake som deg selv 305, stor glede! Og gratulerer men hva jeg formoder er en ny bil (jeg har nemlig lært meg å google), for oss på Oppsal finnes bare denne typen. En aldeles makeløs art og du har valgt en av den sterke sorten ser jeg 🙂 TSR er forkortelsen for Terrengsykkelrittet, ikke ulikt TLC, men du får da 120 GX med på kjøpet!

 6. @305:Når man ikke velger britisk LR, så er japansk TLC et godt alternativ har jeg hørt. Gratulerer.

 7. Skip: tsr er både billigere og morsommere enn tlc. Slik er det bare.
  Helgenen: britisk lr er intet alternativ til tlc. Lr er fdft. For dyr for trang.
  Her i gården går det i skogsdrift og husdyrhold (katt). Da må man ha lc.
  Fint hvis du kan være hare til 3000m lfc, Skipper’n. 😉

  Har en gammal voyager til salgs. Rally service komplett historikk. Selges høystbydende over vrakpant.

 8. Voyager… den står på tre hjul og en jekk. Jekken er verdt mer en bilen!
  Legg den ut på finn, jeg håper den går til sørlande eller finnmark.

 9. Fikk nettopp rally-takst på Chrysler Grand Voyager 2,4, 2000-mod.: 12.000,- ferdig pruta.

  Bilen har nå nye hjulbolter høyre hjul foran, komplett rally service-historikk og nye dempere foran fra høst 2013. Dette er åtteseter, med muligheter for fjerning av seter med noen håndgrep for ombygging til service-bil sykkel/ski.

  Kort sagt et kanonkjøp. Tidligere eid av Doc. 🙂

 10. Trenger ikke flere problemer på fire hjul. Stilte i Bollecup i dag. Hadde bare krutt til 1,5 av 3 runder, så da ble det 30 min full pupp og så litt prat med hyggelige folk. O2 punkterte og måtte krite en slange etter å ha brutt. Han hadde mer krutt igjen, men O2 uten Maxxis Crossmarks er noe dritt. Det endte på legevakta for fjerning av kvist i sår og noen korssting på albuen.
  Gikk fort så lenge det varte: http://www.strava.com/activities/149487786

  Nå gleder jeg meg til Off Track. Trenger bare å hvile litt. Status mai = 60 timer og mye bra kvalitet. Fredag blir vi 5-6 stykker som dunker to drag til Tryvann med start Gressbanen kl 07.45. Foreløpig startliste der er Dir, O2, Skippern, Hemmelig Skippervenn og Klatremus. Mulig det kommer en baker fra østre Aker også.

 11. Håper det gror godt i det såret O2, og at du får krutt tilbake i beina igjen innen fredag Klatremus! Det blir fort 2-3 hemligevenner i Antondrakt også, i tillegg til Skogmus, som kommer om været er godt 🙂

 12. Hei,
  Jeg må til tannlegen i morgen tidlig. Knakk en tann til lunsj. Høres ut som en dårlig unnskyldning, men tannverk er ikke så begeistringsfullt som melkesyreverking.

  Håper helsa holder O2snapper og at såret gror. Du har jo vært gjennom dette utallige ganger før.

  Jeg skal anskaffe meg ny bil til høsten og må snart bestemme meg for hva det blir. Det er klart det er fristende med en Chrysler som Doc har skamkjørt og hvor prisen er satt til en kasse med øl. Det blir ekstra fristende når det er Rally som har fylt ut serviceheftet.

 13. Løpt til og fra jobb. Støl. Mange dager med sykling er kjipt for løpende ben. Restituerer på Hamar ølfestival. Paulaner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s