Birkebeinerløpet 09

Hvorfor utsette seg for dette? 21 km med ulendt terreng, opp og ned. Mest ned. Et helsike for beina, spesielt knær og lår. Beina blir sakte men sikkert ødelagt, steg for steg utover i løpet. De som ikke løper 300 km i uka har svarte tanker i hodet etter 5 km. Steiner og røtter bidrar sitt til at en rekke løpere må bryte, enten på grunn av stygge tryn – eller fordi de vrikker ankler eller knær. Dette er faktisk den vondeste konkurransen jeg er med i – definitivt!

Cross Country by jakla.

For meg var det kun èn grunn: bli Superbirkebeiner for 5. gang. For å gjøre en lang historie kort: Det gikk fint.

Jeg åpnet kontrollert – trodde jeg. Men pulsen var høy fra start, men det kjentes ikke så ille. Planen var «fart og flyt». Det skortet på begge tingene mot slutten. Ser at jeg løper fra de fleste oppover, men nedover blir jeg nesten statist! Gutta (og noen jenter) bare flyr fra meg! Jeg må lære meg å løpe nedover hvis jeg skal ha noe planer om å hevde meg i dette løpet.

En interessant sak: jeg hadde 164 i snittpuls, og 174 som maks. Dette er veldig høyt for meg. Og identisk med hva jeg hadde på Røverkollen opp, som varte 1 time og 10 minutter mindre… Det tyder på at jeg ikke hadde noe særlig mer å skvise ut av appelsinen. Med minimalt løping i beina denne sommeren er jeg meget fornøyd med hvordan dette gikk. Det kunne absolutt ha gått til h…ete! 8)

Reklamer

76 kommentarer om “Birkebeinerløpet 09

 1. Forøvrig – gratulerer til datter-O2snapper og sønn-Direktøren som gjorde meget sterke prestasjoner. Tydeligvis gode gener i de familiene der 😉

  Ellers vil jeg takke min Sportsdirektør, Rally-Jon. Han tilrettela alt slik at jeg kun hadde egne prestasjoner å fokusere på. Transporten virket optimalt, den psykiske prepp’en før løpet funket perfekt, inntak av næring i etterkant av løpet var nøye forberedt. Kort sagt en drøm for en middels trent mosjonist som meg 8)

 2. Regner med at beina dine er vonde i dag Doc, i morra er de helt ødelagt, så går det bedre. Du bør legge inn Nøklevann rundt 10.10.

  Gunn-Rita er fersk europamester – gratulerer. Hadde en rolig tur i dag. Etter to hviledager var beina lette og fine. 21 km fordelt over 2 timer. Kroppen virker å være på «spor» igjen etter noen dager med litt rusk i forgasseren.

  Arild ble nr 3 i ultrabirken. Den virker så drøyt at det frister, men disse arrangementene ligger for tett inn på syklinga.

 3. Grattis til Doc. Du er å blir en råtass. Snakket med Geir N i dag og beina hans var også av den ødlagte sorten. Men det er vel slik at det en trener på blir en god på. Det kunne vel blitt litt vonde bein etter rittet også hvis sykkeltreningen startet 1 august og for ikke å snakke som Birkebeinerrennet hvis en starter å gå på ski 1 mars. 🙂

  Personlig har leg løpt langtur på 2 timer i dag. Det resulterer nok i stølhet i morgen – men nok ikke i nærheten av den dere føler.

 4. Sterkt gjort, Doc! Det gikk fortere med de fleste iår. Var løypa lettere, synes du?

  Er selv i Bergen. Dermed blir det Stoltzekleiva opp og Fløysvingene ned, frokost, og deretter handle deler til den gamle SABB-snekkemotoren til fatter før jobb. Rekker mye ved å stå opp tidlig.

 5. Nedoverbakkeløping over lange distanser er døden for beina mine. Husker når jeg var yngre å løp 21 km på Fjellmaraton (Valresfløya til Beitostølen.). Jeg gikk baklengs for å komme ned trapper. Etter Birkebeinerløpet bruker jeg å ha fire til fem dager med gåing (Ikke ulikt hverdagen nå.)før smerten gir seg. Jeg har vært for støl til å komme meg på sykkelen.
  Bra jobba Dr.
  Helt seriøst: Hvil beina dine denne uka. Også start på korteste distanse i Oslomaraton. Er ikke det 3000 meter? Du vil få Forumets eneste offesielle tid og den blir bra.

 6. Til Hedmarken: jeg lå et stykke bak Geir N i ca 8-9 km tror jeg. Men hadde han i synsfeltet. Så måtte jeg jo bare hente mannen inn. Han virket kjørt, men la seg på «hjul» med en gang jeg gikk forbi. Tror han lå der i en 5-6 km før han datt av. Tror det var like vondt for han som for meg. Og – klart: vi hadde nok blitt ugreie skulle vi startet sykkelsesongen i begynnelsen av august før Birken-rittet.

  Til Tornado: ja, løypa var lettere – og kortere. Slapp stigningen opp til Sjusjøfjellet – og ikke minst bakken ned fra fjellet. På slutten hadde de kutta ut svingen nedenfor hopp-bakken, men synest bakken var blitt mye brattere på slutten. Da sleit jeg vanvittig med å ikke få total kollaps i lårene.

  Til St.Patrick: I går var beina ille, i dag er de enda værre. Men klarer såvidt å gå trapper på normal måte. Vurderte faktisk å sykle til jobb i dag – men det tror jeg faktisk ikke jeg ville klart. Tar rådene dine til etterretning. Bare å roe ned. Dessuten så er det jo hærlig mellomsesong nå. Dvs, man kan slappe litt av på kravene. Oslomaraton: hmmm akkurat nå kjennes det veldig vanskelig ut. Men Klatremus har foreslått Nøkkelvann rundt 10. oktober. Vi får se. 😉

 7. Fine grimaser der, ja. Men jeg tror nok mine var værre i fjor, når jeg skranglet meg i mål med ødelagt hofte.

  Finner ikke resultater fra trippelen. Er det de samme folka som regnet ut valgresultatet, så kan det jo ta sin tid. Var du langt fra pallen, Doc?

 8. Må huske på at jeg er satt ut av spill.;-) Men du hadde vært topp ti uansett. Ærbødigst gratulerer. Respekt. Jeg er med igjen i 2010. Insch Allah. Prego.

 9. Utrolig bra prestasjon DOC. Ser det er tre eks Brumunddøler på topp 30 lista.
  Burde vært flere etter den opveksten vi hadde. Nærmest uten offkom – sparket og syklet over alt…..

 10. Føyer meg til gratulantene. Kjørte mye sammen med Geir Ludvig på rittet – han var sterk.

  Etter høstferien får vi se på tider for noen fellstreninger. Jeg kommer til å holde fast ved langtur tidlig søndag. Tror tirsdager er den beste dagen for evt kveldsøkter og æljhufs.

 11. Bukken stiller i dag på bakkeritt i Myrabakken på Tomter. Bakken er av Klatremus omtalt som ei slette. Men det skal visstnok være en bakke. Det blir spennende å se om Bukken perser. Bukken melder at formen trolig er veldig på hell. Lightflight ønsker Bukken lykke til.

 12. Vi bekrefter Klatremus’ utsagn. Myrabakken er en slette. Vi jobber nå aktivt med å sette rett navn på området. Myrasletta.

 13. Takk for gratulasjoner! Får vel være fornøyd – er tross alt mosjonist. Og takk for at du ikke stilte i år St.Patrick – da hadde jeg garantert blitt nr 9 8)

  Myrabakken i dag utgår. Har ikke syklet siden Birken, og går som en gammel mann. Dere får ha det hyggelig i bakken/sletta.

 14. Gratulerer med 8plassen, doctoren! Som sportsdirektør, denne helgen var jeg fornøyd.

  Jeg vuderer og sykle myrasletta i dag, er visst felles start. Så da blir det vel knallhardt.

  Info til Norges geografiskeoppmåling A/S,kan dere merke inn noen forhøyninger på sletta. Evt merke inn dem inn som små fartsdempere.

 15. Kan vel gå med på å definere det som en slette som suger krefter. Om det kommer av løst underlag, motvind eller dårlig form skal være utsagt. Er nok også glad for at jeg ikke skal ut dit å måle krefter på sykkel. Der er nok formen dårligere enn på lenge.

 16. Det kan være litt høst vind på denna sletta i dag og dårligere form en før i år, gjør nok klokka går fort og pulsen blir skremt opp.

 17. Som ektefødt vestlending har jeg lært meg å ta det med en klype salt hver gang østlendinger snakker om bakker og bratte fjell. Sjøl har jeg bare sett ordentlige fjell i Chamonix. De toppene og fjellsidene der slår det meste. Jeg mener også det er drøyt å si at Birken går over tre fjell, men det var jeg vel innom i vinter en gang…

  Myrabakken er vel omtrendt som Rosinbakken eller noe. Tøff for de som er ute av form, ren fartslek for de som er i rute. 😎

 18. Rally og Bukken stilte til start på topptuna helstive Gianter. Trolig feltets råeste. Vi la raskt merke til at de andre ble nervøse når de så deres markerte leggmuskler. På oppvarminga følte Bukken seg pill råtten. Rally mente han ikke hadde vært på sykkelen siden Birken. Hvordan kunne dette gå? Men når startskuddet gikk så var det jo ikke helt dødt på gutta. Rally og Bukken tok tidlig føringa. Farten var skyhøy fram til kneik nr. 2. Da kom det opp en jypling og herja med Team Lightflight. Direkte uhøflig! Bukken ble stiv og måtte slippe. Men Rally klarte å klore seg fast. Tetpulja ble til 3 mann i kneik nr. 3. Bukken jaget litt bak sammen med to smågutter som hadde det travelt i kneikene og som døde på slettene. Så det ble litt rykk og napp. Etterhvert fikk Bukken også besøk av Onkel Arne. Feltet ble da på fire mann. Rally holdt nesten helt inn og klokka inn som nr. 3 på 7,41. Kun 6 sek bak vinner’n, en sprett på 15 år og 50 kilo. Bukken tok spurten i felt nr. 2, og ble nr. 4 på 7,52. Begge var de enige ved målgang at de nå skal slutte å røyke. For røykhosten var nemlig ganske så fremtredende.

  For ordens skyld kan det opplyses om at starten gikk stillestående fra bunn av bakken. Altså uten flying start. Målgang var over toppen og ca. 200 meter og inn til høyre og opp bakken til hyttefeltet. 2,7 km og 120 høydemeter.

  Da er det kun Hortensmarka rundt igjen. Hvis vi orker…………

 19. Hepp. ligger bilde fra ritte på rallykvitter til høyre, på siden her. Ikke rart 15åringen vant, han hadde jo feltes kuleste hjelm. Bukken og rally stilte jo med hyper moderne utstyr, skive bremser å greier og greier. Bra debut på min vintersykkelen, 3plass. I boksing hadde vel detta også vært og få realt juling.

  Løypa var jo litt lengere, en det jeg pleier og kjøre drag på, følte veien litt lengere også opp i skauen. Så til Norges geografiskeoppmåling. Det faktisk en høyde, til høyre opp i skauen der!

  Fornøyd med at ikke var fler RØVERE som klarte og holde bakhjule mitt.

 20. Ække særlig lovende, men lovende får en 15åring. Hurra får en i den aldern som velger og bruke tid på puls jaging.
  Det var ikke akkurat Rolls roys, av noen sykler de forand meg brukte.

  Trudde jeg hadde gått helt i mellom sesong modus, men
  det var godt og jage puls i går. Kjenner liksom det litt i kroppen i dag, litt støl i luftrøra.

 21. På tide å gjøre klar rulleskia nå, Rally.

  Ellers venter jeg på inkalling til løyperydding. Jeg er klar. Tok en skogstur med to seksåringer igår og inspiserte blant annet deler av traseen. Kan love dere at stisykling slo an. Med fare for overhjulet velt og stygge kutt, kom vi oss velberget inn til Slorene. Gutta hylte av fryd og hadde imponerende god kontroll over stokk og stein.

  I kveld er jeg via uransakelige veier blitt fotballtrener. Skjønner ikke helt hvordan dette gikk til, men det er beklagelig. Det er jo det, St. Patrick.

 22. I dag var faktisk beina i sykkelmodus. Sykla bare rolig til jobb, men beina ville ha tunge gir og trøkk. Har gjort et dypdykk i treningsdagboken. I 2007 hadde jeg noen av mine beste resultater i ritt og tester. Den høsten og vinteren kjørte jeg en del økter på rulle. Tror nok at nivået nå er blitt så høyt at en bør legge inn noe spinning/rulle gjennom vinteren for å være i slag på våren. Vet at StPatrick ikke kjører dette oppegget, og at du virkelig hadde noe på gang før sykdommen kom og tok deg. Men for meg og min kropp er det nok viktig å ha noen økter med trøkk også igjennom vinteren.

  Rulleski frister foreløpig ikke, men de må vel brukes noen ganger også i år.

 23. Når sant skal sies, så har ikke sykkelformen min vært så bra siden 2000 når jeg ble syk. Men bare vent til neste år. Aluramme og stiv stålgaffel og ikke minst friske lunger, det blir en høydare. Ser ut som jeg har klart å selge raceren, så nå må jeg finne en ny. Det blir nok en helt enkel streit en. Tror faktisk jeg skal prøve å finne en bra aluramme med ultegra, nice price og ikke så dyre deler. Jeg har for lengst meldt meg ut av vektjaget.
  Men gode hjul til raceren står på rommet. Ksyrium sl og cosmiccarbon.

  Jeg har vært på kontroll i dag. Været var fint og jeg hadde lyst på å prøve rulleski. Så det ble transport til A-hus på rulleski. Røntgen bildene var oppløftende. Opssuget av væsken rundt lungen har økt ca 200%, dvs at det snart er tomt. Jeg er rent medisinsk frisk, men kroppen er nedkjørt etter en tøff sommer. Ikke minst pratet han om den enorme psykiske påkjenningen dette har vært. Jeg sa at jeg egentlig synes den psykiske biten har gått bra, men han påpekte stadig at dette er noe som sliter på psyken uansett hva du måtte føle og mene. Så han mente at jeg burde fortsette treninga, finne tilbake gleden ved å trene og ikke minst vente 4 -6 uker med å gå på jobb. Viktig å bli i litt bedre form og nyte det å være frisk sånn at både kropp og hode er klart for hverdagen igjen.
  Det var forøvrig første gang han hadde pasient som var på kontroll som kom på rulleski. Fortsett med det sa han.(Bakker jeg normalt ruller opp var tunge i dag. Måtte «labbe» på skia i de bratteste bakkene. Og må hvile når jeg kommer hjem.)

  Til 305: Jeg kan forsvare treningsgjerningen din hvis det er kondisjonsbiten du har ansvar for. Norske fotballspillere erfor dårlige der. Har lest om italienske lag som ligger på treningsleir i Dolomittene, de gutta får kjørt seg. Fysikken til norske spillere når ikke en gjennomsnittlig Birkebeiner opp over ankelen.

 24. Kondis trener vi på sykkel og ski. Som fotballtrener mener jeg norske spillere har mest å hente på teknikk og ballforståelse. Uansett er det seksåringer vi snakker om, så lek og moro er igrunn alt det dreier seg om. Jeg er jo en svoren tilhenger av allsidighet. Så har jeg jo bosatt meg på toppen av lia. Barna må trene kondis hver dag dersom de vil hjem, og de vil de heldigvis fortsatt. 😉

  Godt å høre at du er i god rute, St. Patrick. Lytt til doktoren din, han høres ut til å være en fornuftig mann, og sett inn hardkjøret mht trening når motivasjonen er der. Du kommer til å få en voldsom progresjon utover høsten, det kan jeg love deg.

 25. Fotball?? trudde det var en lek får barn, ikke noe voksne folk skal ha som jobb og tjene penger på. Voksne folk rundt på en gress slette, løper etter en ball. Med start nr på RYGGEN,(nr de har på ryggen tilsvarer størrelsen på IQ dems…) Vi som liker pulsjag, veit jo at start nr skal sitte på brøstekassa.

 26. Et godt råd til 305 er å holde unga borte fra foppall, håndball og skolemusikken. Det tar altfor mye tid. Da får du ikke trent noe særlig sjæl. Jeg stemmer for aktiviter du kan gjørte fra trappa uten å være avhengig av andre. F .eks sykkel, ski og løping.

 27. Kloke ord Bukken.
  Foppall, Håndball og Skolemusikk fordærver menneskets sinn og legeme.(Kjent jungelordtak fra Tonekollen.)

  Og du 305 må legge deg i selene hvis du skal holde følge med meg. Du blir vel med på Vasan du også???

 28. Jeg er jo enig som bare det, men nå står jeg her, poden har kledd seg opp i shorts og fotballtrøye og har noen rare greier foran på leggene, og det er bare en time til vi skal avgårde. Det beste med dette er at jeg nå endelig får en mulighet til å utøve min trenergjerning i noe jeg overhodet ikke har greie på. Tror jeg kjører en tysk linje fra første trening, dvs jerndisiplin og drilling av bakre firer.

 29. Dette slår ikke hva jeg måtte gjennom for noen år siden. Kona meldte meg som trener for Bandylaget på et foreldremøte jeg ikke var med på. For det første kunne jeg ikke gå på skøyter, for det andre var treningen ca. 30 minutters kjøring unna, for det tredje var treningene på søndag morgen kl. 08:30, for det fjerde var det trening hver søndag i desember, for det femte var det turnering hver j…. søndag i 6 uker i januar og februar. En gang jeg hadde vært på julebord ble det taxi ut…………

  Jeg vurderte lenge hva som kunne være en passende hevn. Plutselig gikk det et lys opp for meg. Jeg maste om å få gå på neste foreldre møte. Da det skulle velges nye representanter for FAU utvalget reiste jeg meg lynraskt opp og skrek ut at kona mi tar jobben.

  Tror ikke hun melder meg på som bandytrener igjen for å si det slik.

  Nå må jeg løpe videre. Beklager at jeg er litt «off» om dagene, men det blir mye sene kvelder på jobb og ingen trening. Direktører trener bare i juli og august.

 30. FAU-utvalg er noe for seg. Hva står FAU for egentlig. Har vært nær mentalt sammenbrudd på endel foreldremøter. Igår hadde jeg gleden av å delta i ett i barnehagen til junior. Der var det til alles store glede et veldig ivrig foreldreutvalg som mer enn gjerne tok gjenvalg. Lederen av utvalget gjorde oppmerksom på at vi ikke burde bli overrasket av å få mailer fra Kondomeriet, siden hun jobbet der. Jeg holdt på å svare at hadde vi vært kunder der, ville vi ikke vært på møtet noen av oss, men lot det være…

  Ser fram til dagen da podene ber om å få bli med på skikkelig trening og ekte pulsjag.

 31. Koner kan være ganske artige noen ganger. Jeg ble klassekontakt på samme måte som deg. Eneste positive er at det aldri er noen som klager på jobben du gjør. Har yngste datter forvart på leirskole på Vangen. Uvant stille i huset, og uvant å kunne jobbe uten å tenke på barn som skal hentes. Passer godt i disse dager da det er litt mas om Budsjett og Strategi (uten at jeg har sett noen av disse).

  Ryggen er bedre nå. Har fått plass i pulje 2 av 3 i halvmaraton. Det er over 2000 i hver pulje. Skal selvfølgelig mase og krangle masse fordi jeg er i feil pulje. O2 lærte meg også en del triks i TransAlp på hvordan man skal unngå kø. Vil nok innta rollen som RØVER noen min før start – det får jeg leve med.

 32. Skjønner jeg slipper greit unna. Jeg blei satt til oppvask engang på leierskole i 6 klasse, samme dag var det fisk til middag. Det er det værste jeg har blitt satt til, så langt. Hører med til den historien, at jeg lurte meg unna både middag og oppvask. Men det var nære på den gangen.

  Salg på oslo sportslager i morgen, ski utstyr. Trur jeg svinger innom og tar en titt.

 33. I dag skal Edvald til pers. Følg med på Eurosport fra kl 1125. Edvald starter kl 1535. Da er det bare å benke seg foran tv’n.

 34. Begynner som sagt å fungere normalt. Kan til og med løfte. Så i dag skal jeg hente jentungen i barnehagen tidlig, så tar vi en tur til Steinbruvannet sammen. I dag er det viktigere enn Edvalds prestasjoner.
  Jeg har sitti nok i sofaer og stoler de siste månedene for å si det sånn.

  Ang rulleskihjul: Jeg går på finstep med 2’erhjul. Jeg trener ikke rulleski for å gå fort på rulleski. Frister heller ikke med rulleskikonkurranser bortsett fra TrywasserUpf. Rulleski er en treningsform, ikke konkurranseform.

  Nå skal jeg ut på tur til Mariholtet. Går alle bakker, har ikke pust til mer. Der det er flatt løper jeg to lykte stolper og går to lyktestolper.

 35. Enig der, St.Patrick.
  Det er fort gjort å slite ut god teknikk med å gå på for treige ski, og det er fort gjort å la seg lure til nesten bortkasta økter hvis man går på ski som ruller for lett. Jo nærmere snøfriksjon man kommer, dess bedre. Toerhjula til Proski funker bra for meg.

  De gamle swenorskia triller nok en tanke raskere, men de er kappa på lengden og ble brukt som skøyteski i sin tid…

  Jeg er igang, St. Patrick. Så det er bare å henge i. 😉 Tenkte å følge Edvald og co, men først ei solid stakeøkt. 🙂

 36. Familien Bukken vurderer sterkt å kjøpe inn hustandens første Fuji. Men jeg ser litt på størrelsene her. Str. M har hele 59,5 cm toptube. Det er jo veldig mye til en str. M å være. Hva kjører Fujigutane på av str? Dette er til fru Bukken på 175 cm. Hun må vel ned på str. S med toptube på 58 cm? Eller er måla lita å ståle på i tabellen deres?

 37. Ja, de er lange. Jeg kjører L (som dir) og går fra 110 mm stem til 100 mm stem. Faktisk er denne endringen positiv. Stabiliteten er fortsatt bra, men den blir kjappere. Mener at det faktisk er en av styrkene til Fuji. De funker veldig bra på sti (hurtige) samtidig som de ikke oppleves som nervøse på grus. Nå har jeg en anatomi med lange bein (dir og jeg er vel ca like lange, men jeg har setet 2-3 cm høyere enn han).

  Hør litt med O2 – han er 176 cm (tror jeg) og kjører M

 38. Med str. L så har du et overrør på 60,5 cm. Det er jo veldig langt da. Spesielt med tanke på at mye av din høyde sitter i beina. Jeg selv bruker 58-59 cm og er 185 cm høy.

  Tror nok fruen må ned på str. S

 39. Helt greit og trene med sykdom, men lov og bruke hode. Syns gjerne en økt, etter litt høst forskjølese, Gjør kroppen bedre.

  Bukken, fuji… ? hva skjer med uttaleser om trang bakramme og så kalt No name ramme? Ramme størrelse, så vil jeg nok tru Str M er en passe str av fuji. Men bedre med en litt mindre sykkel en, en som er litt får stor. Str S virker veldig liten.

 40. Hun har en toptube i dag på 58 cm fant jeg ut. Så der er nok S som passer.

  Vurderer en Fuji LTD. Slakte denne og bygge opp en lett FS. Til fruen altså. Fujiramma trenger hun til en helstiv sykkel for bakkeritt ol. Men hun er nok litt avhengig av litt spons. Og da fra gubben 😦

 41. De svarene fra doktor Saint et eller annet var så omtrendtlige at de knapt ga mening. Her på forumet har vi bare en helgen og det er St. Patrick!

 42. Jeg vet hva som er lurt, men følger det nesten aldri. I natt voknet jeg av sår hals. Den er der i dag også, men det er av den typen som etter noen dager gir litt hoste. Velger å stille i motbakkeløp i dag selv om det sikkert ikke er så lurt. Er ikke bekymret for at det skal gi utslag søndag. Det er tross alt beina jeg skal løpe med, ikke halsen. Skål!

  Å slakte en Fuji høres trist ut, men Bukken pleier å ha oversikt over hva som er lurt og mye for pengene.

 43. Svaret er vel nei. Nå er motbakkeløpet unnagjort. 17.38 (17.29 i fjor) snitt puls på 167 og maks på 171. Hard og fin økt. I år var ikke o-løperne med så da tok jeg føringen og holdt fronten til det var igjen ca 800 meter. Da støta en kar fra friidrett. Han fikk ca 10 sek på meg i mål.

  Nå skal jeg ha en kald øl og litt snus.

 44. Ikke større grunn enn å mistenke Dæhlie eller Bjørndalen. Alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist.

 45. Nå har jeg gjort de siste forbredelsene,før hortensmarka rundt. Kom en rask kar i fra klubben på racer, jeg var ikke sein om og legge meg på hjul. Så et lite max drag, før jeg stupte inn i skogen får litt fartslek. Men så ser jeg plutslig at det er søndag og ikke lørdag. Da rekker jeg jo et par lapskaus økter til før søndag.

  En bra økt klatremus, snus og kald øl til recovery. Kan jeg ikke se noen anbefalinger på olympiatoppens sider. Men greit og unne seg en ekstra gullerot, etter en slik økt.

 46. Har hatt en grei tur til Mariholtet i sola i dag. Etterpå sendte jeg mail angående kjøp av ski til barnehagen – må få tak i noe til grei pris. Etterpå sykla jeg til Steinbruvannet, satte meg på en av bryggene og leste Snø&Ski. Jon Almås har et poeng angående skiltinga, men egentlig ser jeg ikke poenget. Skal jeg til Mariholtet vet jeg når jeg er framme, akkurat som ved Kikut, Tonekollen, Losby, Sørskogen, Grisputt, Barlindåsen, Skullerudstua m.m Trudde alle andre også visste det. Trenger ikke skilt på de enkelte stedene, alle veit hva dem heter.
  Moro å lese om han tungrocker’n Fenris også. Skikkelig skogens mann han.
  Etterpå tok jeg meg en lur før jeg trilla ned til barnehagen og henta Jentungen og sykla oppigjen til Steinbruvannet. (Under 1 km til bhg.) En bra dag i en oppadgående rekonvalens.
  Bra løpt Klatremus.

 47. … jeg mener: Fabian Cancellara er et produkt av miljøet rundt Phonak og Festina, han omtaler verdens mest kjente doplege som sin trener, riktignok etter i lengre tid å ha nektet for å ha hatt noe med ham å gjøre, han vinner tempoen så suverent at alle kan se han sykler i en annen divisjon, han kjører under Bjarne Riis’ ledelse og har til alt overmål symbolet for et medisinskap på brystet. Dette er så langt unna Dæhlie og Bjørndalen vi kommer.

  Jeg digga tremila til han tyskeren i spansk landslagsdrakt også. Det var et rått løp, men alle visste jo at det var for godt til å være sant. Jeg tror ikke et sekund mer på prestasjonen til Cancellara. Inntil det motsatte er bevist. 😉

  Kjør debatt!

 48. Dette er ingenting å debattere. Alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Hvordan skal det bli hvis vi mistenker alle som gjør det bra at de er dopet?

 49. Det er mulig det er grunn til mistanke. Bjørndalen og Dæhlie er OK fyrer det, men hvem vet egentlig hva det norske medisinske apparatet driver med?
  Uansett, man er uskyldig til det motsatte er bevist. Du er ikke forsikringssvindler selvom både faren din og onkelen blir dømt for det, men jeg vil tro at det ville bli snakket om over gjerdene i ytrevekkibakk.

 50. «Hvordan skal det bli hvis vi mistenker alle som gjør det bra at de er dopet?» Slik har det vært med sykkelsporten i mer enn 60 år. Nettopp fordi det har vist seg å være god grunn til mistanke. Når fortidens juksemakere i dag utgjør støtteapparatet og utøvere som stiller til start i VM knapt har sona ferdig utestengelse for doping, skal man være bra naiv for å tro at denne sporten er ren.

  I Norge blir sandvolleyballspillere tatt for doping fordi de ikke forteller Anti doping at de er på hytta. Cancellara ble tatt med hånda så langt nedi dopgodterikrukka som det er mulig – og sykler vm på hjemmebane som om han var den enste som hadde øvd på forhånd. Dere må bare tro at det er sant for meg.

  Nå må jeg trene. Er sint i dag. 🙂

 51. Er enig i at det lukter svidd av gårsdagens tempo. Her er det ikke en syklist som har annet utsyr enn andre. I en så «isolert» øvelse som tempo koker mye ned til fysiologi. Da er det naturlig at det stilles kritiske spørsmål når Cancellara er så mye bedre enn de andre. Jeg tror han har gjort «grep» for å få ut mer enn det som er naturlig. Så får vi se om dette er juks eller maksimalisering innenfor loven.

  Løypa jeg løp i går starter i syd-enden av Middelalderparken. Går så rundt ruinen, over brua, inn i bunnen av Kongsveien og følger sti/trapper opp til Ekebergresturanten. Grusvei opp til Ekeberg camping. Over gresset til Ekeberg skole og opp baksiden til høyeste punkt på Brannfjell. Forerunner sier 3,93 km og 269 høydemeter (det er nok ikke mer enn 220)
  Snittpuls på 167 (makspuls er jo ikke mer enn 174) er over hva jeg trodde skulle være mulig, men i oppløp er alt mulig.

 52. Nå har jeg brukt en del minutter på å oppdatere meg på de siste innleggene. Mye bra, tilogmed antydning til debatt!

  Gratulerer til Klatremus for bra prestasjoner i bakkeløpet. Vi ser spent fram til marathonen til helga. Spennende!

  God bedring til St.Patrick (har nok sagt det en 50-60 ganger tidligere også) – men nå ser alt mye lysere ut.

  Ellers registrerer jeg – og hører – at 305 er godt i gang med treningen. Trolig mye bedre i gang enn han gir inntrykk av på forumet. Det er bra! Vi trenger en topptrimmet 305 til vinteren. I følge ryktene har du «ikke gjort en dritt annet enn å trene den siste uka…» 8)

  Stå på!

  For min egen del så består hverdagen av to ting for tiden: jobb og maling. Stua er jo renska (fortsatt), gulvet er slipt, malt og lakket – taket er malt, og nå skal hele første-etasje males på lister, dører og vinduskarmer. Det høres kanskje ikke så mye ut, men 3 lag maling på list-verk tar JÆ..IG lang tid. Så ingen trening siden Birken-løpet. Og det er forsåvidt greitt. En liten pause tåler jeg. Blir aldri noen 15-timer i uka mann uansett (som Bukken og de andre elite-utøverne her). Når noen snakker om å «benke seg foran tv’en» kl 1545 så tenker jeg bare – «da er jeg på jobb»… (men jeg kikket litt på web-tv).

  Ingen tvil om at Cancellara har spist noe ekstra godteri. På dette nivået er det umulig å være så suveren uten at noe er «feil». Mannen er dopet – garantert! Hvis noe ser ut til å være for godt til å være sant – så er det ofte det.

  Jeg satser på at jeg får sesongens første rulleskitur til uka. Kunne tenke meg å sykle litt mer også, men det er mørkt i ukedagene, så det må bli i helgene. Ellers kommer jeg til å trene variert og lystbetont – bare jeg får husprosjektet ferdig. I helga er det bursdag for eldste-dattera, så da blir det ordning og styring rundt det. Livet er hærlig!
  🙂

 53. Pusse opp det får håndverkere ta seg av. Også må det selvfølgelig ligge innenfor hva lommeboka tåler. Her ofres hverken dyrebar fritid eller ferie for tre strøk med maling. Hender riktignok at jeg er med å sjauer noen dødsbo for slekt og venner, men det er vel det nærmeste jeg kommer å pusse opp.

 54. Regel nummer én, Doctor: Du skal aldri tro hva kona mi sier om trening. Jeg bruker heller ikke kona di som sannhetsvitne på om du trener mye eller ikke… 😉

  Men jeg er igang. Fem økter denne uka, null i forrige. Nå står jeg bare og staker på disse rulleskia. Heldigvis er jeg skrudd sammen på en måte som gjør at jeg syns det er utrolig festlig. 😎 Ser fram til å få selskap.

 55. I uke 41 skal jeg ta fram rulleskia. Da rekker jeg kanskje 3-4 økter før Trywasser. Kollen Hopp har laget et styrkerom i kjelleren her oppe. Har sett at det er mulig å kjøre litt sårt tiltrengt styrketrening der. Håper å få lagt inn 10-15 min et par ganger i uka etter høstferien, men mest av alt gleder jeg meg til gjensyn med dere på æljhufsøkter på Skullerud.

  Godt å få klarhet i hva du bedriver tiden med Doc.

 56. Doc, direktører maler ikke selv. Kast kosten og kom deg ut å trene! Du bør ta et kurs hos Dir. for å lære litt om skikk og bruk for direktører. Blant annet bør du bytte ut gardinene.

  Lykke til på søndag Klatremus. Gi gass! Jeg stikker til Horten og sykler ritt. Ser ut som jeg får med 2-3 andre også. Så dette blir gøy. Løypa skal være veldig morsom. Ganske mye sti. I morgen blir det rafting i Sjoa.

  God helg!

 57. 305 er som vanlig veldig skeptisk til sykkelsporten. Det være seg doping, rullesykling, løse armer, hjelm, frøysyklister osv. Det er vel ikke rent få langrensløpere som er tatt med buksa nede heller.

 58. Da er det helg. De siste to ukene har vært de mest hektigste jeg har hatt på mange år. Det er faktisk ganske gøy å jobbe når du får det til å svinge skikkelig!! Kjør debatt!!

  Jeg trenger også mellomsesong slik som doc. Det er bare sunt og formen faller ikke så fort som man noen ganger føler det gjør. I forrige uke kom jeg hjem kl. 21:00 fra jobb, satte meg på RR’en og blåste frem og tilbake til Sørkedalen. Jeg har en testløype der på 2 x 8 km tempo. Jeg satt ny rekord begge veier på vindstille forhold. Jeg har følt meg i ræva form, men det er bare noe vi tror når det går lang tid uten å trene.

  Doc. du må da for svingene leie inn folk til å male slik at du kan bruke tiden på jobb eller på sykkelen. Trans Alp nærmer seg med stormskritt.

  Jeg orker ikke å tenke på rulleski ennå. Tar meg nok en sykkeltur i ettermiddag.

  God helg og lykke til Klatremus og dere andre som skal i ilden i helgen.

  Jeg drar til Grimstad med joggesko.

 59. Bukken jeg sykler Hortensmarka rundt i morgen, litt uvisst med transport. Da jeg prøver og verve et par andre til start også.

  Lykke til med startnr i helgen til dem som måte finne på noe sånt!

  God hælj

 60. Hvilke flotte høstdager. Sykla en tur rundt Nøklevann i går. Sov litt. Dro å henta racersykkelen og sendte den til kjøper i Lillesand. Sykla til Vestli for å sykle tibake igjen med Sara. Kvelden ble tibragt med venner på Kjerringfred med bål, et par pils og fabelaktig utsikt over Tiggerstaden. Rulleski på morran i dag og resten av dagen ved Lutvann hvor vi slappet av, kastet stein, titta på endene og spiste middag i sommerværet.

  Sykkelparken neste år ser ut til å ble en tradisjonell lavbudsjettspark som hører hjemme i Groruddallen.
  Det blir, som før fortalt, min gamle TREK 8000 fra 2005 med noen modifikasjoner. Bl.a et RaceFace stem og styre.
  Racersykkel blir TREK 2.5. Aluramme med samme geometri som Madone, og en carbongaffel. Full nye Ultegragruppe. Vil veksle mellom Ksyrium SL og CosmicCarbon når det gjelder hjul.

 61. Ja, det er flotte og varme dager. Vi drar til Rondane onsdag. Der ser det ut til at vi kan få en liten forsmak på vinteren. Gleder meg til noen fridager i fjellet.

  Ang sykkel neste sesong så ser jo racersykkelen fin ut. Jeg skifter nok ikke racer i år. Ting er ikke spikra på terrengsiden heller, men tror det blir ny sykkel neste år også.

  Gårsdagen gikk til med til ferdigstilling av hytteprosjekt med yngste datter. Hun frydet seg over å få male med ekte maling. Kroppen skriker ikke etter løping i dag, men jeg holder meg til planen så får vi se hvilke svar jeg får. Overskuddet tror jeg skulle være der, det er trøbbel i luftveiene som evt kan være litt ubehaglige.

  Så blir det å skynde seg hjem for å se slutten på VM landevei. I dag heier vi på Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s